Sepp Kuss: “Vergeleken met vorig jaar ben ik veel meer relaxed”

maandag 25 februari 2019 om 17:01
Sepp Kuss: “Vergeleken met vorig jaar ben ik veel meer relaxed”

foto: Cor Vos

Sepp Kuss brak vorig jaar door in het tenue van Jumbo-Visma. De 24-jarige Amerikaan won de Tour of Utah op indrukwekkende wijze. Bij het ingaan van zijn tweede seizoen voelt hij zich al meer op zijn gemak. “Ik ben veel blijer dit jaar. Als het mentaal goed zit, dan voelt trainen niet meer als trainen”, zegt Kuss tegen Cyclingnews.

“Als ik dit jaar vergelijk met vorig jaar, dan ben ik veel meer relaxt”, aldus de Amerikaan, die zijn winter doorbracht in Colorado. “Ik heb wat geskied en op een dikke banden fiets gereden. Ik geniet altijd van de echte winter daar, omdat je daardoor ook de zon en het mooie weer meer gaat waarderen.”

‘Ik verdien het om in een WorldTour-ploeg te rijden’
Kuss vond zijn eerste jaar als prof bij tijd en wijlen overweldigend, maar weet nu hoe hij het moet aanpakken. “Ik heb mij gevestigd en weet dat ik het verdien om in een WorldTour-ploeg te rijden”, geeft een zelfverzekerde Kuss aan. De klimmer mikt in het voorjaar op de Tour of California waar hij met oud-winnaar George Bennett aan de start staat. “Wij gaan goed samen. Ik denk dat het goed is dat we twee man hebben voor de winst.”

Via de rondes van Catalonië en het Baskenland werkt Kuss toe naar de Tour of California. “Daarna ga ik terug voor de Dauphiné en dan rijd ik een gelijk programma als vorig jaar. Ik heb wat tijd thuis en ga op hoogtestage, waarna ik mij voorbereid op de Vuelta a España. Ik ben niet kieskeurig, ik ben blij zolang ik niet op kasseien hoef te rijden”, lacht hij.

Jumbo-Visma niet in Tour of Utah
Kuss moet wel de Tour of Utah overslaan, omdat Jumbo-Visma daar niet aan de start staat. Hij kan zijn titel dus niet verdedigen. “Het is heel jammer, maar in de Verenigde Staten zijn er niet zo veel wedstrijden, dus het is moeilijk te rechtvaardigen”, aldus de Amerikaan, die in de Ruta del Sol zijn seizoen begon met een 34e plaats. “Als dit jaar consistent is, dan ben ik daar blij mee.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.