Giro 2019: Sepp Kuss vervangt Robert Gesink bij Jumbo-Visma
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2019 om 08:35

Giro 2019: Sepp Kuss vervangt Robert Gesink bij Jumbo-Visma

Sepp Kuss zal de onfortuinlijke Robert Gesink vervangen in de komende Giro d’Italia. Dat heeft Jumbo-Visma vandaag bekendgemaakt. De 24-jarige Amerikaanse klimmer moet kopman Primož Roglič bijstaan in het hooggebergte.

Voor Kuss – die een hoogtestage achter de rug heeft – zal het zijn tweede grote ronde worden. Vorig jaar maakte de beloftevolle klimmer al zijn opwachting in de Vuelta a España. Na een goed begin zakte hij er in de slotweek wat doorheen, waardoor hij in het eindklassement niet verder kwam dan de 65e plaats.

Dit seizoen heeft Kuss nog niet kunnen overtuigen, maar de ploegleiding heeft desalniettemin vertrouwen in zijn poulain. Jumbo-Visma moest in extremis nog op zoek naar een adequate vervanger voor Gesink, aangezien de Nederlander zwaar ten val kwam in Luik-Bastenaken-Luik.

Pechvogel Gesink 
De 32-jarige klimmer staat enkele maanden aan de kant met een sleutelbeen- en bekkenbreuk. Naast Kuss zullen ook Koen Bouwman, Laurens De Plus, Jos van Emden, Paul Martens, Tom Leezer en Antwan Tolhoek kopman Roglič bijstaan in de komende Giro d’Italia, die op 11 mei van start gaat in Bologna.

Definitieve selectie flag-nl Jumbo-Visma voor de flag-it Giro d’Italia (11 mei-2 juni)
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-us Sepp Kuss
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-be Laurens De Plus
flag-si Primož Roglič
flag-nl Antwan Tolhoek

Giro 2019: Deelnemerslijst

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.