Serge Pauwels gaat dit jaar niet naar de Tour de France

vrijdag 21 augustus 2020 om 09:18
Serge Pauwels gaat dit jaar niet naar de Tour de France

foto: Cor Vos (archief)

Serge Pauwels is een vaste klant in de Tour de France, maar de renner van CCC zal dit jaar niet deelnemen aan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Pauwels had een tijdje last van een virale infectie. “Ik voel mij nu weer fit, maar de Tour is onmogelijk geworden.”

De 36-jarige Pauwels onderging drie dagen voor de Tour de l’Ain een coronatest. “Die was negatief, maar ik had wel een virale infectie te pakken”, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De ervaren klimmer moest dan ook passen voor de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné.

“Ik voel mij weer fit. Ik heb donderdag nog een laatste test gehad. Als die goed is, kan ik weer beginnen trainen. Maar omdat ik geen competitie in de benen heb, is de Tour onmogelijk geworden.” Dit betekent dat er een einde komt aan de reeks van vijf Tours op rij voor Pauwels.

“Normaal gezien zou ik dit seizoen de Tour en de Vuelta rijden. Nu wordt dat allicht enkel de Vuelta”, zo vertelt de renner, die einde contract is bij het noodlijdende CCC. In mei spraken we Pauwels nog over zijn toekomst. “Of ik nog renner ben in 2021? Dat is in elk geval de bedoeling. Ik bekijk het positief. Het peloton wordt steeds jonger. Dan denk ik dat er ook meer nood is aan ervaring.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.