Serge Pauwels, Kreiz Breizh Elites, Thomas De Gendt
foto: Sirotti
zaterdag 28 juli 2018 om 20:00

Serge Pauwels, Kreiz Breizh Elites, Thomas De Gendt

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de revalidatie van Serge Pauwels, Thomas De Gendt die naar Spanje vertrekt een ritzege voor het Franse talent Damien Touzé!

Serge Pauwels alweer terug op de roller

Serge Pauwels mag dan nog maar vier dagen geleden zijn elleboog hebben gebroken na een val in de vijftiende etappe van de Tour de France naar Carcassone, de Belg van Dimension Data is alweer bezig met zijn revalidatie.

De 34-jarige klimmer deelde op Twitter een foto waarop hij op de roller traint. Pauwels hoopt op tijd fit te geraken voor het WK in Innsbruck, waar hij normaal gesproken aan de start zal staan van de wegrit. De wegkoers vindt plaats op 30 september.


Hoezee voor Touzé in Kreiz Breizh Elites

De Fransman Damien Touzé heeft de eerste etappe in de Kreiz Breizh Elites, een meerdaagse etappekoers door Frankrijk, op zijn naam geschreven. De coureur van St. Michel-Auber93 was na 181 kilometer koers de beste in een sprint van een klein groepje, voor Lennert Teugels en Brits kampioen Connor Swift.

Met Metec-TKH en Delta Cycling Rotterdam staan er twee Nederlandse ploegen op de deelnemerslijst. De Continental-formaties kwamen er vandaag echter niet aan te pas. Jasper de Laat was op plek veertien de beste landgenoot, op ruim drie minuten na Touzé.


De Gendt trekt naar Vuelta a España

Hoewel Thomas De Gendt nog actief is in de Tour de France, heeft hij alweer een volgend doel om naar uit te kijken. Volgens de organisatie van de Vuelta a España, komt de Belg van Lotto Soudal zijn aanvalsdrang tonen op Spaanse wegen. Vorig jaar wist De Gendt op die wijze nog een rit te winnen. De ervaren Belg hoopt in de Ronde van Spanje een WK-selectie af te dwingen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
28 juli 2018 20:05
Aaaah, nu snap ik waarom Youri zo'n fan is van Touzé, hij leent zich gewoon uitstekend voor een woordgrap!
29 juli 2018 01:58
Pauwels ondertussen al 34. Daar mogen we wel concluderen dat die de grootste overwinning van zijn carrière is kwijtgespeeld door de incompetentie van zijn ploegleider.
29 juli 2018 08:00
Bedoel je giro of mont ventoux
29 juli 2018 12:13
Giro, ja.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.