Sergeant: “Broeckx knipperde met zijn ogen en stak zijn duim omhoog”
foto: Sirotti
donderdag 27 oktober 2016 om 13:47

Sergeant: “Broeckx knipperde met zijn ogen en stak zijn duim omhoog”

Stig Broeckx heeft de eerste kleine tekens van herstel gegeven. De Lotto Soudal-coureur werd tijdens de Ronde van België van zijn fiets gereden door een motard en Broeckx lag daarna enkele weken in coma. Zijn revalidatie verloopt moeizaam, maar de Belg ligt niet meer in het ziekenhuis.

Bezoek Sergeant
Lotto Soudal-manager Marc Sergeant ging eind september bij Broeckx op bezoek. In Het Nieuwsblad doet Sergeant zijn verhaal. “Ik zag Stig op 29 september in het revalidatiecentrum in Overpelt. Het was de verjaardag van zijn vriendin Tilly. Ineens zei Tilly: ‘Stig, toon eens wat je kunt’. Hij knipperde met zijn ogen en stak zijn rechterduim moeizaam omhoog. En daarna probeerde hij zo hard mogelijk in mijn arm te knijpen. Het zijn kleine signalen van beterschap, maar heel betekenisvolle signalen. Waar het eindigt, weet niemand, maar laat ons hopen dat Stig nog veel beter mag worden. Het is de moeite om zijn familie en vriendin te blijven steunen. Fight for Stig.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
27 oktober 2016 13:51
Nieuws van de dag, dit klinkt heel wat meer hoopvol.
27 oktober 2016 13:54
Nieuws van het jaar zelfs. Had dit zelfs al nooit meer verwacht. Nu hopen dat hij verder kan herstellen en zo een zo normaal mogelijk leven nog kan leiden.
27 oktober 2016 14:01
Dit is geweldig nieuws! #FightForStig!
27 oktober 2016 14:17
Dat is in ieder geval eens een positief teken. Het leek me een Schumacher-achtige situatie, maar volgens mij is die nooit zover gekomen. Het zou toch ontzettend mooi zijn als hij zover kan herstellen dat hij nog echt van het leven kan genieten.
27 oktober 2016 14:25
Heel mooi nieuws. Het vooruitzicht kasplantje lijkt in ieder geval al voorzichtig uit beeld te verdwijnen.
27 oktober 2016 15:02
goed nieuws! Dat hij zo overduidelijk kan reageren betekent dat er verstandelijk gezien wellicht nog heel wat over is. Hopelijk zit een goed fysiek herstel en een 'normaal' leven er ook (zoals @ferox ook aangeeft) nog in, ook al zijn er zelf in het beste geval waarschijnlijk nog jaren herstel nodig. Ik had dit al niet durven denken na de eerdere berichten.
27 oktober 2016 15:34
Lastig... Zoals ik het lees is Stig Broeckx zich redelijk bewust van de situatie, maar beperkt het fysieke deel zich tot liggen, met de ogen knipperen en met heel veel moeite een arm bewegen. Grote kans dat hij nog steeds 24 uur per dag ligt, misschien zelfs geen gevoel heeft in zijn benen, ook geen uitzicht heeft om ooit zelfstandig te functioneren en/of ooit nog eens te lopen... Het is te hopen dat Broeckx het wél gegund is om die mate van herstel te bereiken, maar de grootste stappen in het herstel vinden plaats in de eerste maanden. We zitten nu op bijna een half jaar en dan spreekt men meestal van maximaal kleine stapjes vooruitgang en trainen/conditioneren.
27 oktober 2016 16:11
Geweldig, tussen aanhalingstekens, wat een pech voor deze man.
27 oktober 2016 19:00
Ik vind het nog steeds een horrorverhaal dit, zou er best wel wat voor willen storten mocht het deze man weer enigszins 'normaal' terug het leven in kunnen...
27 oktober 2016 19:11
heel goed nieuws en kippevel er van.hopen dat hij beetje bij beetje verder opknapt.

sterkte voor een ieder die er bij betrokken is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.