Sergei Chernetckii verruilt Astana voor Caja Rural-Seguros RGA
foto: Sirotti
zaterdag 10 november 2018 om 11:20

Sergei Chernetckii verruilt Astana voor Caja Rural-Seguros RGA

Sergei Chernetckii verlaat na twee seizoenen Astana om zijn geluk te beproeven bij Caja Rural-Seguros RGA. Bij zijn nieuwe ploeg moet hij voor ervaring zorgen en de kar dragen in de zwaardere wedstrijden. De 28-jarige Rus pakte dit seizoen de eindwinst in de Arctic Race of Norway en eindigde afgelopen maand nog als derde in de Gree-Tour of Guangxi.

“Ik heb voor Caja Rural-Seguros RGA gekozen, omdat het een goede ProContinentale ploeg is waar renners zich kunnen blijven ontwikkelen”, reageert Chernetckii. “2018 was mijn beste seizoen met de zege in de Arctic Race of Norway en de derde plaats in de Gree-Tour of Guangxi. Mijn doel voor 2019 is zeges pakken voor Caja Rural-Seguros RGA, met name in het klimwerk.”

Chernetckii reed de afgelopen twee seizoenen voor Astana, daarvoor was hij vier seizoenen actief voor Katusha. Naast de Arctic Race of Norway, won hij in 2016 het Russisch kampioenschap op de weg, een etappe in de Volta Ciclista a Catalunya (in 2015) en het eindklassement en een rit in de Tour des Fjords.

Zevende aanwinst
Het is al de zevende aanwinst voor Caja Rural-Seguros RGA. Eerder versterkte de Spaanse ProContinentale formatie zich al met Jon Aberasturi, Alan Banaszek, Xavier Cañellas, Domingos Gonçalves, David Gonzalez en Matteo Malucelli.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.