Sergio Henao: “UAE Emirates heeft me gehaald als kopman”
dinsdag 8 januari 2019 om 16:37

Sergio Henao: “UAE Emirates heeft me gehaald als kopman”

Van superknecht tot kopman: Sergio Henao moet UAE Emirates de nodige overwinningen bezorgen. Dit laat de 31-jarige Colombiaan weten in gesprek met Teleantioquia. “Ik ben gehaald als kopman. Ik zal dan ook mijn kansen krijgen”, aldus de klimmer, die zich in juli zal richten op de Tour de France.

Henao reed de afgelopen zeven seizoenen voor Sky. Aanvankelijk kreeg hij nog geregeld de vrijheid, maar de laatste jaren reed hij voornamelijk in dienst van kopmannen als Chris Froome, Geraint Thomas en Mikel Landa. Dit zal in 2019 echter veranderen. “Ik ben nu een van de kopmannen”, zo laat hij weten.

“Ik moet de ploeg dan ook de nodige zeges bezorgen. Het is een nieuwe uitdaging, wat altijd goed is.” Henao zal zijn seizoen beginnen in eigen land, met de Ronde van Colombia. Hierna zal hij aantreden in Parijs-Nice en de Ronde van het Baskenland.

Kopman in de Tour?
De klimmer zal vooral willen scoren in de maanden april en juli, als de klimklassiekers én de Tour de France op het programma staan. Hij zal in de Franse ronde het gezelschap krijgen van zijn landgenoot Fernando Gaviria, terwijl ook Daniel Martin van plan is om de Tour te rijden.

Programma flag-co Sergio Henao 
flag-co Ronde van Colombia (12-17 februari)
flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-es Vuelta al País Vasco (8-13 april)

flag-nl Amstel Gold Race (21 april)
flag-be Waalse Pijl (24 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)

flag-fr Tour de France (6-28 juli)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.