Sergio Henao wederom Colombiaans kampioen op de weg
foto: Sky
zondag 4 februari 2018 om 20:02

Sergio Henao wederom Colombiaans kampioen op de weg

Sergio Henao (Sky) heeft in Colombia het nationale kampioenschap op de weg voor het tweede jaar op rij op zijn naam geschreven. Hij soleerde voor Óscar Quiroz (Strongman Colombia Coldeportes) en Diego Ochoa naar de winst

Het Colombiaanse peloton verreed vandaag negentien ronden van 11,5 kilometer door Medellin. Het heuvelachtige parcours kende één geclassificeerde beklimming, de Avenida Las Palmas (2,4 kilometer á 4,8%). Er ontstond aan het begin van de wedstrijd een vroege vlucht van maar liefst 22 renners, die een maximale voorsprong van twee minuten zouden krijgen. Met nog twee ronden te gaan reed alleen Bernardo Suaza (Manzana Postobon) nog voor het peloton uit.

In de een-na-laatste ronde vertrok Henao uit het peloton. Quiroz en Ochoa wisten iets later bij hem aan te sluiten. In de laatste ronde begon hij weer aan een solo die hij met succes wist af te ronden. Quiroz en Ochoa wisten wel nog respectievelijk de tweede en derde plek te bemachtigen voor het aanstormende peloton, waar Jarlinson Pantano over de snelste sprint beschikte.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2018 20:08
en Martin Freyer in Namibie maar dat zal wel minder belangrijk zijn
4 februari 2018 20:45
Bij Oscar Quiroz staat de vlag van Belize.
5 februari 2018 05:24
colombia heeft goed gereden daar
5 februari 2018 07:56
Wat zou Henao voor programma krijgen?

Parijs-Nice, Baskenland, Klassiekers en Giro? Zou voor hem haast hopen zijn dat Froome geschorst is tijdens de Giro. Ik zou hem ook weleens als kopman willen zien trouwens.
5 februari 2018 08:40
Is hij ook niet laatste geschorst geweest door Sky om bepaalde redenen?
5 februari 2018 08:57
mooiste wielertrui weer terug in de koers!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.