Sergio Higuita zegeviert in het Baskenland: “Ging sprint eigenlijk van te ver aan”
foto: Cor Vos
vrijdag 7 april 2023 om 18:59

Sergio Higuita zegeviert in het Baskenland: “Ging sprint eigenlijk van te ver aan”

Sergio Higuita was vrijdag de snelste in de Ronde van het Baskenland. De Colombiaan overleefde samen met een aantal andere favorieten de steile heuvels en klopte daarna Andrea Bagioli en Mattias Skjelmose in de sprint. “Dit geeft me vertrouwen”, vertelde Higuita na afloop via de kanalen van BORA-hansgrohe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De etappe was zeer zwaar. Ik wist wel dat ik een goede kans zou hebben op een mooi resultaat. Ik kende de finish ook goed en toen ik in de finale de mogelijkheid zag om aan te gaan, nam ik die met beide handen”, aldus Higuita. “Ik ging de sprint eigenlijk een beetje te vroeg aan, maar uiteindelijk was ik sterk genoeg om het vast te houden.”

“Na een paar moeilijkere maanden, geeft deze overwinning en mijn podiumplaats in de GP Indurain mij terug meer vertrouwen. Het is zeer motiverend voor mij en de ploeg.” Voor BORA-hansgrohe is het al de tweede overwinning in het Baskenland. Eerder won Ide Schelling de tweede etappe. “Ik ben echt blij om de ploeg een tweede ritzege te schenken. Daarnaast is het altijd mooi om te winnen in deze koers, want ik heb leuke herinneringen aan deze wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.