Servais Knaven: “Goed dat de waarheid boven tafel is”
donderdag 10 juli 2014 om 14:57

Servais Knaven: “Goed dat de waarheid boven tafel is”

Sky-ploegleider Servais Knaven was in 1998 ook renner bij de beruchte TVM-ploeg. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix heeft zich altijd gedistantieerd van dopinggebruik. Daar blijft hij ook bij, ondanks de bekentenissen van zijn voormalig ploeggenoten Jeroen Blijlevens en Bart Voskamp donderdag in Andere Tijden Sport. “Bij Sky wisten ze twee jaar geleden al van dit verhaal en dat ik er niks mee van doen had”, onderstreept Knaven voor de start van de zesde etappe in de Tour de France aan het Algemeen Dagblad.

“Ik wist niet 100% zeker of het verhaal waar was”, gaat de inwoner van Meerle-Hoogstraten verder. “Ik snap dat er mensen zijn die niet geloven dat ik er niet bij betrokken was. Dat is heel vervelend want het achtervolgt me al zestien jaren lang. Daarom is het goed dat de waarheid nu openbaar is; daarmee is het voorbij”, hoopt Knaven.

In de TV-uitzending van de NOS rondom de Tour, vertelde Herbert Dijkstra dat Knaven hem in 1998 gevraagd had op zijn kamer te komen. Volgens Dijkstra zei Knaven destijds dat er dingen binnen zijn ploeg speelde. Hij benadrukte toen al – op zijn hotelkamer in een één-op-één-gesprek – dat hij daar niets mee te maken had, aldus Dijkstra.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.