Shana Maes (27) vindt nieuwe rol als trainster bij Acrog-Tormans
foto: Cor Vos
zondag 23 oktober 2022 om 09:37

Shana Maes (27) vindt nieuwe rol als trainster bij Acrog-Tormans

De veldritcarrière van Shana Maes staat voorlopig even stil. Twee jaar geleden was ze nog de eerste veldrijdster binnen de ploeg van Tormans CX, maar nu is ze gestopt. Het plezier is weg, geeft ze aan. Inmiddels begeleidt en traint ze jonge rensters binnen Acrog-Tormans.

“Het plezier om mezelf nog wekelijks af te beulen op training was al even weg”, vertelt Maes aan Veldritkrant. “En dan moet je de juiste conclusie maken. Het heeft immers geen zin om wat aan te modderen en zelfs in b-crossen verloren te worden gereden. Dan stel ik me veel liever ten diensten van de anderen.”

“De goesting om al die opofferingen te blijven doen in combinatie met het werken, was verdwenen. Ik was op dat moment ook al bezig met het begeleiden van de rensters bij Acrog Tormans. Meisjes, variërend tussen de 15 en 20 jaar. Opleiden is ook wel boeiend. Vandaar dat mijn besluit om zelf niet meer deel te nemen aan wedstrijden misschien wel zo makkelijk was.”

Maes, die in 2016 en 2017 op het podium stond van het BK veldrijden voor beloftes, is bij Acrog-Tormans de rechterhand van Geert Wellens. “Hij is echt wel een vakman en ik ben blij dat hij me onder zijn vleugels neemt”, vertelt ze. “Ik ben echt wel gelukkig in deze nieuwe rol.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.