Archbold sprint naar ritwinst in Tsjechië, Impey nieuwe leider
foto: Cor Vos
vrijdag 16 augustus 2019 om 18:24

Archbold sprint naar ritwinst in Tsjechië, Impey nieuwe leider

Shane Archbold heeft voor het eerst in zes jaar weer een koers gewonnen. In de tweede rit van de Czech Cycling Tour was de Nieuw-Zeelander, die in april van het continentale circuit terugkeerde naar BORA-hansgrohe, de snelste in de sprint van het peloton. Daryl Impey is de nieuwe leider.

Gisteren wist Mitchelton-Scott haar favorietenstatus waar te maken in de inleidende ploegentijdrit, waardoor Luke Durbridge vandaag in de leiderstrui startte. De eerste rit-in-lijn van Olomouc naar Frýdek-Místek was meteen een pittige met onderweg enkele beklimmingen. In de beginfase reden vier renners weg uit het peloton. De Nederlander Wessel Krul sloeg de handen ineen met de Polen Maciej Paterski en Szymon Tracz en de Noor Adne Holter.

Op het heuvelachtige parcours pakten ze vier minuten voorsprong, totdat Mitchelton-Scott begon te achtervolgen. Uiteindelijk bleef Paterski op zeventig kilometer van de finish als enige vluchter over, maar ook hij zou niet standhouden. Op 25 kilometer werd de ervaren renner van Wibatech Merx 7R gegrepen, waarna een sprint de beslissing moest brengen in deze etappe. Shane Archbold bleek over de snelste benen te beschikken en pakte een langverwachte zege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.