Shari Bossuyt rijdt naar zilver op EK-puntenkoers
foto: Cor Vos (archief)
zondag 12 februari 2023 om 08:41

Shari Bossuyt rijdt naar zilver op EK-puntenkoers

Shari Bossuyt heeft België een nieuwe medaille bezorgd op het EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen. De 22-jarige renster was in de puntenkoers goed voor een zilveren medaille. Ze moest alleen haar meerdere erkennen in de Noorse Anita Stenberg.

Stenberg bleek in de puntenkoers duidelijk de sterkste en reed op overtuigende wijze naar de Europese titel. De Noorse had aanvankelijk nog wel wat te duchten van de Française Marie Le Net, maar die laatste moest zich in de slotfase toch duidelijk gewonnen geven.

Le Net veroverde uiteindelijk de bronzen medaille, aangezien ze in de slotfase nog werd gepasseerd door Bossuyt. Zilver dus voor Bossuyt, en dat na een verre van vlekkeloze voorbereiding richting het EK. De jonge renster brak goed zes weken geleden namelijk nog haar sleutelbeen bij een valpartij tijdens een baantraining.

“Ik was misschien wel de sterkste, maar niet de slimste”
Na afloop keek de zilveren medaillist met Sporza terug op haar race. Bossuyt slaagde er aanvankelijk niet in om punten te sprokkelen bij de sprints. “Er was alleen nog niets verloren. Die sprints gingen iets te hard voor mij. Daarna had ik door dat er velen op hun tandvlees zaten.” Halfweg koers trok ze dan ook ten aanval. “De samenwerking was echter niet goed.”

“Gelukkig coachte Kenny (bondscoach Kenny De Ketele, red.) me zodat ik niet een trapje te veel zou geven. Zo kon ik twee keer 5 punten pakken. Daarna had ik zoiets van: ik klets dat hier dicht, want ik had het een beetje gehad.” Bossuyt doelt op de verdedigende koerstactiek van Stenberg. “Dat is niet mijn manier van koersen. Het is zeker frustrerend omdat ze dan uiteindelijk toch vol voor die 5 punten gaat.”

“Ik was misschien wel de sterkste over de hele koers, maar niet de slimste. Zoiets moet je achter je kunnen laten”, aldus Bossuyt, die vandaag op de slotdag van het EK baanwielrennen ook nog in actie zal komen met Lotte Kopecky. De koppelkoers voor vrouwen staat namelijk nog op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.