Shari Bossuyt zet met transfer naar Canyon-SRAM de stap naar de WorldTour

maandag 20 september 2021 om 08:52
Shari Bossuyt zet met transfer naar Canyon-SRAM de stap naar de WorldTour

foto: Cor Vos

Canyon-SRAM heeft twee rensters uit de Lage Landen aangetrokken voor volgend jaar. Pauliena Rooijakkers komt over van Liv Racing en Shari Bossuyt verlaat NXTG Racing voor een nieuwe uitdaging bij het Duitse Women’s WorldTeam. Beide vrouwen tekenden een contract voor twee seizoenen.

Bossuyt (21) voelt zich klaar voor de stap naar de WorldTour, laat de baan- en wegrenster weten via haar nieuwe ploeg. “Het wordt geweldig om volgend jaar deel uit te maken van Canyon-SRAM. Profrenster worden bij een ploeg van dit niveau geeft me veel motivatie. Ik kijk ernaar uit om te koersen en veel te leren van de andere rensters. Ik hoop op een goed seizoen en op mooie resultaten met de ploeg”, zegt de Belgische U23-kampioen tijdrijden.

Ook maakte Canyon-SRAM de komst bekend van de Nederlandse klimster Pauliena Rooijakkers (28). Ze is op voorspraak van Katarzyna Niewiadoma bij de ploeg gehaald. “Ik hou echt van klimmen en van het vechten tegen de bergen en mezelf. Klassementen rijden is iets waar ik echt aan werk en dat moet de volgende stap in mijn carrière worden. De koersen in Baskenland zijn voor mij op het lijf geschreven, en ik kijk uit naar de Tour de France Femmes volgend jaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair