Shimano verlengt sponsoring met WorldTour-ploeg Groupama-FDJ

vrijdag 19 februari 2021 om 12:14
Shimano verlengt sponsoring met WorldTour-ploeg Groupama-FDJ

foto: Equipe cycliste Groupama-FDJ

Shimano zet zijn samenwerking met het Franse wielerteam Groupama-FDJ voort. Door deze verlenging komt de totale duur van het samenwerkingsverband op 25 jaar, de langste in de geschiedenis van de Japanse onderdelenfabrikant.

Sinds de oprichting van de ploeg in 1997 heeft Groupama-FDJ tientallen renners bijgestaan om successen te behalen met Shimano-componenten in wielerwedstrijden over de hele wereld. Onder leiding van teambaas Marc Madiot heeft de formatie meer dan 530 wedstrijden gewonnen met Shimano Dura-Ace, waaronder drie klassiekers en 35 etappezeges in de grote rondes.

“Het is passend dat Shimano en Groupama-FDJ hun 25-jarige samenwerking inluiden tijdens het jaar dat Shimano het honderdjarig bestaan viert”, zo laat Madiot weten. “Of het nu een kwart eeuw succes is of honderd jaar revolutionaire fietsonderdelen maken, Shimano heeft een benijdenswaardige staat van dienst. We kijken uit naar meer jubilea.”

Ook Myron Walraven is namens Shimano uitermate tevreden over de samenwerking. “Groupama-FDJ is een van de fundamentele hoekstenen van onze sponsoraanpak. Door consequent geweldige prestaties te leveren voor de camera’s en door zich als een echte partner op te stellen achter de schermen, hebben we onze Shimano producten steeds verder kunnen doorontwikkelen en beter kunnen maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.