Shirin van Anrooij wacht operatie na open wond door schijfrem

zondag 29 november 2020 om 17:05
Shirin van Anrooij wacht operatie na open wond door schijfrem

foto: Cor Vos

Update

Shirin van Anrooij zal de Wereldbeker van Tábor snel willen vergeten. De jonge veldrijdster van Telenet-Baloise was kort na de start betrokken bij een massale val en werd vervolgens met zware blessures afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ze is bij bewustzijn, maar ik heb nog nooit zo’n wonde gezien”, vertelde ploegmanager Sven Nys op Telenet.

Direct na haar val greep Van Anrooij naar haar arm. “Het is een open wonde en er is ook een breuk”, aldus Nys. “Ook haar heup zag er niet goed uit. Ze heeft bovendien veel bloed verloren. Nu is ze met haar moeder naar het ziekenhuis. Dit wil je niet meemaken, koers is nu bijzaak. Het jammere is dat ze ook de gapende wonde zelf zag. Het is echt heel erg.”

Ook Loes Sels was betrokken bij de crash. “Ik hoorde Shirin roepen en moest wegkijken, want het zag er niet goed uit. Zeer bizar”, zegt ze. “Ze haakten in elkaar en ik ging er ook bovenop. Mijn rug was daardoor geblokkeerd en het was over na de eerste ronde. Ik denk niet dat het ooit al in de cross gebeurd is, zo’n hevige val.”


Update 17.05 uur – Operatie voor Van Anrooij

Telenet-Baloise, de ploeg van Van Anrooij, laat op social media weten dat de armblessure is veroorzaakt door een schijfrem. De Zeeuwse veldrijdster zal vanavond nog geopereerd worden aan de open wond. Volgens de ploeg lijken er geen spieren of pezen hevig beschadigd door het ongeluk.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.