Shirin van Anrooij verslaat Van Empel en Pieterse in spannende wereldbeker Beekse Bergen
foto: Cor Vos
zondag 13 november 2022 om 14:30

Shirin van Anrooij verslaat Van Empel en Pieterse in spannende wereldbeker Beekse Bergen

Shirin van Anrooij heeft de wereldbeker in de Beekse Bergen op haar naam geschreven. In een spannende strijd was ze net iets beter dan Fem van Empel en Puck Pieterse.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Beekse Bergen is nieuwkomer in de wereldbeker. In het verleden was Beekse Bergen al drie keer decor van het NK veldrijden. De wedstrijd van vandaag was op een gloednieuw parcours met minder hoogtemeters.

Op het technische traject dat zich kenmerkt door het vele draaien en keren nam Van Empel de kopstart. In de beginfase bleef het veld gesloten. Daarna namen Pieterse, Van Empel en  Alvarado het initiatief. Pieterse en Van Empel waren een van de enigen die over de balkjes sprongen, waarmee ze Alvarado onder druk zette.

foto: Cor Vos

In de vierde van zes rondes resulteerde dat in een val, waardoor ze de aansluiting verloor. Vanuit de achtergrond maakte Van Anrooij een indrukwekkende remonte. De renster van Baloise Trek Lions maakte in de voorlaatste ronde de aansluiting met de koplopers.

Vlak voor het ingaan van de laatste ronde sprong Van Anrooij weg bij haar concurrenten. Het verschil bleef heel de ronde beperkt. In de laatste minuten kregen Pieterse en Van Empel hun prooi in het zicht. In de technische zandstrook sloop Van Arnooij weer wat verder weg. Het bleek voldoende om vooruit de blijven.

foto: Cor Vos

flag-nl Wereldbeker Beekse Bergen
1. flag-nl Shirin van Anrooij
2. flag-nl Fem van Empel
3. flag-nl Puck Pieterse
4. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
5. flag-nl Marianne Vos
6. flag-hu Blanka Kata Vas
7. flag-nl Lucinda Brand
8. flag-lu Marie Schreiber
9. flag-nl Aniek van Alphen
10. flag-nl Denise Betsema
Volledige uitslag

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
13 november 2022 15:15
Jagers zijn in het voordeel op wie opgejaagd wordt.
Schitterende overwinning van Shirin van Anrooij !


Nadat Shirin bij de kopgroep kwam en vervolgens het hazenpad koos, wist ze een snel bereikte voorsprong van 3 tot 4 seconden vast te houden. Daaruit blijkt een enorme volharding, gekoppeld aan inhoud. Van Empel én Pieterse waren niet in staat die luttele seconden goed te maken. Zegt alles over van Anrooij

Ceylin del Carmen Alvarado eindigde dan weer als 4e op maar liefst 25 seconden.
Ceylin won nog niet in gezelschap van de echte grote kleppers in dit seizoen.
Zou dat nog ooit komen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.