Sieberg: “Bahrain Merida voelt als een nieuw team”
foto: Cor Vos
donderdag 31 oktober 2019 om 13:27

Sieberg: “Bahrain Merida voelt als een nieuw team”

Bij Bahrain Merida zijn diverse veranderingen aanstaande voor volgend seizoen. Met Rod Ellingworth is een nieuwe manager aangesteld, McLaren krijgt een grotere invloed bij de ploeg en er zijn negen nieuwkomers waaronder Mark Cavendish, Mikel Landa en Wout Poels. “Het voelt alsof het een nieuwe ploeg is”, zegt de ervaren Marcel Sieberg.

Onlangs kwam de complete selectie voor 2020 in Londen bij elkaar voor een eerste bespreking. “Je merkt dat volgend jaar een andere wind gaat waaien”, vertelt Sieberg tegen Radsport-News.com. “Het wordt nog professioneler. Het klinkt allemaal heel cool wat ze van plan zijn.”

Afgelopen seizoen had Sieberg vooral een rol als piloot van zijn landgenoot Phil Bauhaus. Verder dan een zege kwam de sprinter niet. “We werden altijd naar wedstrijden gestuurd, die niet voor sprinters gemaakt waren. Dat was voor de motivatie niet heel bevorderlijk”, geeft Sieberg toe. “Met Heinrich Haussler en Phil klikte het wel goed, maar we waren slechts met zijn drieën in de finales. Zo kan je weinig uitrichten. Bij Lotto hadden we meer mannen in de sprinttrein. Bij Bahrain ontbraken die.”

Eerst Greipel, nu Cavendish
Voor Sieberg wordt het wel opmerkelijk, want na jarenlang de sprintloods te zijn geweest van André Greipel, mag hij volgend jaar samenwerken met diens vroegere rivaal Mark Cavendish. “De media hebben die strijd wel groter gemaakt dan het echt was. Zij respecteren elkaar voor de volle honderd procent. Het zal een beetje raar zijn om Cav straks achter mij te hebben, maar dat is mijn werk en daar heb ik geen problemen mee”, blikt hij vooruit.

De inmiddels 37-jarige Sieberg begint volgend jaar aan zijn tweede seizoen bij Bahrain Merida, nadat hij jarenlang koerste voor Lotto Soudal. Na dit jaar wil de Duitser nog zeker een of twee jaar door, maar hij heeft ook al vervolgplannen. “Ik heb er zin in om na mijn loopbaan ploegleider te worden. Ik wil graag mijn ervaring aan jonge renners doorgeven en ik denk dat mij dat wel ligt. Ik moet eerst afwachten welke plannen de ploeg met mij heeft na dit jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.