Sieberg meldt zich af voor WK in Qatar
foto: Marcel Koch
zondag 9 oktober 2016 om 11:12

Sieberg meldt zich af voor WK in Qatar

Marcel Sieberg komt deze week niet in actie tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen in Doha (Qatar). De renner van Lotto Soudal is niet fit. Dat is een aderlating voor de Duitse selectie en kopman André Greipel, al hoeft de bondscoach nu geen renner meer teleur te stellen.

Duitsland had namelijk zeven renners geselecteerd, terwijl er maar zes coureurs voor onze oosterburen uit mogen komen op het WK. Naast Greipel komen ook Marcel Kittel, John Degenkolb, Tony Martin, Jasha Sütterlin en Nils Politt in actie. “Voor het WK moet je 100% fit zijn. En dat ben ik zeker niet”, schrijft Sieberg op Twitter, die wel zijn koffer had gepakt.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2016 11:18
Dat zal vooral voor Greipel (en natuurlijk Sieberg zelf) een grote tegenvaller zijn, nu z'n vast sprint maatje niet meekan. Zal nu een stuk lastiger worden voor Greipel die echt wel een goede loods nodig die hem vooraan houd als het een massasprint wordt.
9 oktober 2016 11:26
Dubbele pech voor Greipel idd. Sieberg is niet alleen een goede loods, maar bovendien erg kundig in het in de weg rijden van concurrenten na gedane arbeid.
9 oktober 2016 11:38
@ xistnc, die opmerking vraagt enige toelichting. Ik neem aan dat je bedoelt dat renners die van kop afkomen en zich laten uitzakken meestal wat in de weg rijden van anderen, maar het is me nooit opgevallen dat Sieberg minder probeert opzij te gaan (of meer anderen te hinderen als je het zo wil bekijken) dan andere lead-outs. En hij is dan wel groot, maar toch niet zo breed. :p
9 oktober 2016 12:36
Daar gaat de enige echte lead-out van de Duitsers. Ze hebben natuurlijk Dege nog maar die zou ik toch maar goed sparen voor de finale. Zeker nu ze toch geen trein kunnen maken. Dat wordt dan gebruik maken van de andere landen: Greipel achter de Belgen, Kittel achter de Fransen en Degenkolb achter de Britten.
9 oktober 2016 13:12
Hofland wordt nu officieel als nieuwe aanwinst gemeld bij deze ploeg.
9 oktober 2016 14:24
Zo hee, Hofland naar de Duitse selectie, die zag ik niet aankomen! :P
9 oktober 2016 18:24
@Joachim
Ja, dat bedoel ik idd. Dat is het eerste waar ik aan denk bij de naam Sieberg, op basis van een aantal finales die ik niet onmiddellijk kan opnoemen. En bij zijn foto denk ik, het zou ook zomaar de broer van Vanmarcke kunnen zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.