Silvan Dillier beste vluchter in Route Adélie de Vitré
foto: Sirotti
Nick Doup vrijdag 30 maart 2018 om 18:00

Silvan Dillier beste vluchter in Route Adélie de Vitré

La Route Adélie de Vitré is gewonnen door Silvan Dillier. De Zwitserse kampioen van AG2R La Mondiale was na bijna 200 kilometer koers de beste uit een kopgroep die standhield tot in de finale, nadat hij vlak daarvoor nog een solo-aanval zag stranden. Benoît Vaugrenard (Groupama-FDJ) werd tweede, voor Justin Mottier (Vital Concept).

Sterke kopgroep
Na dertien kilometer ontsnapte een ijzersterke kopgroep van negen renners. Alle grote ploegen aan de start hadden een pion mee. Silvan Dillier (AG2R La Mondiale) en Benoît Vaugrenard (Groupama-FDJ) waren de WorldTour-renners aan kop, zij kregen Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic), Ricardo Vilela (Manzana Postobón), Loïc Chetout (Cofidis), Paul Ourselin, Jérôme Cousin (beiden Direct Energie), Justin Mottier (Vital Concept) en Patrick Schelling (Vorarlberg) mee. De negen kregen niet meer dan vier minuten voorsprong.

Achtervolging komt niet op gang
Onder meer Euskadi-Basque Country-Murias, Gazprom-Rusvelo en Androni Giocattoli hadden de slag gemist en moesten achtervolgen, maar veel resultaat leverde dat niet op. Nadat Chetout op zeventig kilometer van de meet loste van voren pakte Cofidis de handdoek op in het peloton. Zij kregen op het lokale parcours rond Vitré nog hulp van Roubaix-Lille Métropole.

Dillier herpakt zich in slotkilometer
Door de stevige wind op het slotcircuit brak het peloton twee rondes voor het einde in drieën, maar de kopgroep werkte goed samen en bleef uit de greep van het peloton. Dat was voor Dillier het teken om zes kilometer voor de finish ten aanval te trekken. De Zwitserse kampioen, die noodgedwongen het klassieke voorjaar moest laten schieten door een pinkbreuk, zag zijn aanval stranden in het zicht van de haven. In de sprint die volgde wist Dillier zich nog op te richten en zijn medevluchters – ondanks zijn eerdere aanval – te kloppen.

Aanvankelijk zou Dillier volgende week in de Circuit de la Sarthe pas zijn rentree maken na zijn blessure. Het is voor de 27-jarige coureur zijn eerste zege in het tenue van AG2R La Mondiale, nadat hij afgelopen winter de overstap maakte van BMC.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
30 maart 2018 18:01
Ja, als Van Emden niet meedoet hè! :p
30 maart 2018 18:03
Wel opmerkelijk dat hij hier wint ondanks dat hij niet goed genoeg zou zijn om mee te doen in Vlaanderen. Dit is natuurlijk wel een paar niveautjes lager maar echt slecht zal hij ook niet zijn.
30 maart 2018 19:36
Dat is nog eens terugkomen van een blessure.. Misschien erover denken hem toch in Parijs Roubaix te laten starten in het geval Naesen gelooft dat er nog iets te halen is. (Afhankelijk van hoe het gaat met zijn knie zondag).
30 maart 2018 19:49
Lijkt me voldoende hersteld dan idd.
30 maart 2018 21:40
De benen zijn goed iig maar met een handblessure over de stenen zal misschien nog niet mogelijk zijn...
30 maart 2018 22:46
@ Polleke, inderdaad. De conditie van Dillier is wel goed, maar echt lastige wedstrijden met veel schokken zoals de Ronde en Roubaix zijn nu nog niet aangewezen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.