zondag 22 april 2018 om 16:41

Simion wint slotrit Kroatië, Siutsou houdt Weening van zich af in klassement

Paolo Simion heeft de slotrit van de Ronde van Kroatië gewonnen. De Italiaan van Bardiani-CSF was na een etappe in de hoofdstad Zagreb de beste vanuit de vroege vlucht. Het is voor hem zijn eerste profzege. De eindoverwinning ging naar Kanstantsin Siutsou, die Pieter Weening voorbleef in de smalle straatjes van Zagreb.

Zes koplopers (Maestri, Simion, Estrada, Yoshida, Horvat, Sagiv) kregen een voorsprong van meer dan vijf minuten. Omdat geen van hen een bedreiging was voor Peter Koning, was het slechts een formaliteit voor onze landgenoot van Aqua Blue Sport om de bergtrui veilig te stellen; hij moest enkel de finish binnen tijd halen.

Roompot-Nederlandse Loterij zette Pieter Weening vooraan af bij het opdraaien van het lokale parcours in Zagreb. Het rondje van 6,5 kilometer moest twee keer afgelegd worden en kende zowel meerdere bochten en enkele smalle passages, als een uit klinkers bestaande finishstraat met pieken tot 15%.

Ploeggenoten Mirco Maestri en Paolo Simion gingen op de eerste passage van de klinkers ervandoor. Zij maakten er een koppeltijdrit van en gingen met een voorsprong van ruim dertig seconden de slotronde in. Jan Tratnik ging ook nog eens in de tegenaanval, maar hij kwam niet meer bij de twee koplopers. Simion loste in de laatste lijn zijn teammaat, die nog wel tweede werd in de daguitslag.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 april 2018 17:10
Ik snap niks van de tactiek van Nippo van vandaag. Waarom gokken op je vluchtjapanner terwijl je al je klokje erop gelijk kon zetten dat Edi op een aankomst als deze gewoon de beste is in dit veld?
22 april 2018 18:08
Simion, was dat niet de renner waarmee Armstrong een akkefietje had?
22 april 2018 18:14
Bardiani, vier man in de top10. Die pieken naar de Giro?
22 april 2018 19:38
@Covadonga
Was dat niet Filippo Simeoni?
22 april 2018 20:27
De mannen van Bardiani zijn zich ook weer in vorm aan het rijden voor de Giro.
22 april 2018 23:30
Er mist een soort van conclusie over het klassement/weening. Er wordt alleen in de inleiding & titel over gerept, maar niet hoe of wat. Weet iemand meer?
22 april 2018 23:36
Ik wel hoor. Weening verliest vandaag 3 sec. op Siutsou. Gisteren was het verschil in AK dus 3 sec. minder. Dat haal je dan toch uit de uitslag denk ik.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.