Simon Dehairs kan eindelijk volledig eigen sprint rijden in Veenendaal: “Enkel positieve ontwikkelingen”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 18 mei 2024 om 20:35

Simon Dehairs kan eindelijk volledig eigen sprint rijden in Veenendaal: “Enkel positieve ontwikkelingen”

Simon Dehairs kwam zaterdag in Veenendaal heel dichtbij de overwinning in een regenachtige massasprint. De Belgische spurter wist in de massasprint Dylan Groenewegen achter zich te houden, maar moest de verrassende Tord Gudmestad voor zich dulden. “Voorbije jaren kwam het er niet altijd uit, maar dit jaar heb ik weer een mooie stap gezet”, aldus Dehairs in gesprek met WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Achter de finish wist ik niet of ik gewonnen had of dat ik tweede was”, aldus de 22-jarige Simon Dehairs na de sprint in Veenendaal. “Het was afwachten en het bleek tweede te zijn. Heel jammer, maar ik ben wel blij dat ik mijn eigen sprint heb kunnen rijden. Het is een van de eerste keren dat ik echt volledig loskwam. Voorbije weken, maanden ben ik al vaker top-3 of top-5 geweest, maar kon ik altijd niet volledig mijn eigen ding doen. Als ik zo verder kan en het team houdt vertrouwen, dan zal die overwinning komen.”

In de sprint wist Dehairs de Noor Gudmestad nét niet te kloppen. Hoe kijkt hij terug op zijn sprint? “Ik ging redelijk vroeg aan. Ik wilde volledig mij eigen sprint rijden en niet gokken dat er iemand nog van achteruit kwam. Dan kan je opgesloten raken en dat wilde ik absoluut vermijden. Nu bleek het niet genoeg, misschien ook omdat het kopwind was. Het is gewoon jammer dat het tweede is.”

De talentvolle sprinter maakt onderdeel uit van het development team van de ploeg. Het is de bedoeling dat hij volgend jaar de stap hogerop gaat maken. “Ik weet al langer dat ik redelijk snel ben. Voorbije jaren kwam dat er niet altijd uit, omdat ik wellicht niet sterk genoeg was in het algemeen. Dit jaar heb ik weer een mooie stap gezet, ook in iets zwaardere wedstrijden. Dat zijn alleen maar positieve ontwikkelingen dus.”

Ten slotte wordt Dehairs gevraagd om zichzelf te typeren als renner. Is hij echt een pure sprinter of toch meer dan dat? “Ik denk een pure sprinter, die ook nog wel een iets lastiger parcours, klassiek parcours kan hebben. Ik weet wel dat ik geen klimmer ben”, besluit hij met een lach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.