Simon Dehairs slaat weer toe in Tour du Loir et Cher
foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 17:41

Simon Dehairs slaat weer toe in Tour du Loir et Cher

Simon Dehairs heeft na de tweede ook de vierde etappe van de Tour du Loir et Cher gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck Development toonde zich opnieuw de snelste in een massasprint. Lukáš Kubiš (Elkov – Kasper) werd tweede, Patryk Stosz (Felt Felbermayr) derde.

De voorlaatste rit van de Tour du Loir et Cher startte en finishte in Salbris. De verwachting was dat de koers zou eindigen in een massasprint, want er hoefde de hele dag niet geklommen te worden. Een nieuwe kans voor Dehairs dus, die twee dagen geleden al had laten zien over de snelste benen van het peloton te beschikken.

Dehairs bevestigde nu dat hij de rapste van het pak was. Hij liet de concurrentie geen kans in de straten van Salbris. De nummer twee, Lukáš Kubiš, kon nog enigszins in de buurt blijven, maar de rest werd op vele lengtes gesprint.

In het algemeen klassement blijft Edvid Lovidius aan de leiding. De Zweed verdedigt zondag, in de wat lastigere slotrit, een voorsprong van welgeteld één seconde op de Nederlander Stijn Daemen. Ook de rest van de top-vijf staat nog binnen de zes seconden. Lorenz Van de Wynkele, de eerste Belg in de stand, staat zesde op twaalf seconden van Lovidius.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.