Simon Geschke breekt elleboog in Vuelta a Murcia
foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 08:02

Simon Geschke breekt elleboog in Vuelta a Murcia

Simon Geschke heeft de Vuelta a Murcia vroegtijdig moeten verlaten door een gebroken rechterelleboog. Bij een val in de slotkilometers van de openingsrit liep de Duitser de breuk op. Hoewel hij weer kon opkrabbelen en de etappe uitreed, kwam bij medisch onderzoek de blessure aan het licht.

Geschke viel niet ver voor de finish in de etappe naar San Javier, die door Pello Bilbao werd gewonnen. De Duitser kon weer op zijn fiets klimmen en over de finish rijden, maar hij had wel veel pijn in zijn rechterarm. Daarop werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Daar kwam de gebroken rechterelleboog aan het licht.

“Ik viel op een rotonde in de laatste tien kilometer. De renner voor me viel en de snelheid lag hoog, dus ik kon hem niet meer ontwijken”, blikte Geschke terug. “Ik probeerde wel, maar ik raakte zijn fiets en ging neer. Ik voelde meteen dat er iets niet goed was met mijn elleboog en de röntgenfoto’s bewezen dat.”

‘Betere start voorgesteld’
“Ik ben erg teleurgesteld. Ik voelde dat ik in vorm was en op koers lag voor het voorjaar. Ik had me een betere start voorgesteld van mijn eerste wedstrijd met CCC.” In zijn thuisland Duitsland wordt Geschke geopereerd. Als alles volgens plan verloopt, kan hij de training een week later alweer oppakken, meldt de ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.