Simon Geschke mag zich in laatste seizoen opmaken voor Tour de France
Geschke met Bryan Coquard - foto: Mathilde Lazou/Cofidis
zondag 9 juni 2024 om 11:55

Simon Geschke mag zich in laatste seizoen opmaken voor Tour de France

Simon Geschke zal ook in zijn laatste jaar als beroepswielrenner zijn opwachting maken in de Tour de France (29-juni-21 juli). De inmiddels 38-jarige Duitser is de vijfde renner die door Cofidis is aangekondigd voor La Grande Boucle. Geschke reed dit jaar ook al de Giro d’Italia en kwam er sterk voor de dag.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Geschke, met zijn volle baard een opvallende verschijning in het peloton, stond in zijn lange carrière al negentien keer aan het vertrek van een grote ronde. Hij nam vier keer deel aan de Giro d’Italia, er staan vier Vuelta-deelnames achter zijn naam en Geschke mocht liefst elf keer opdraven in de Tour de France. In zijn laatste jaar als beroepswielrenner mag hij zich dus nog voor een twaalfde keer opmaken voor de Ronde van Frankrijk.

“Simon heeft de goede vorm te pakken na de Giro d’Italia en zal in de bergetappes in de Tour al het mogelijke doen voor Guillaume Martin. We kunnen ook op hem rekenen om etappes te kleuren, in zijn zoektocht naar de bolletjestrui”, laat Cofidis weten via sociale media.

Vijf namen, nog drie te gaan
De formatie heeft nu dus al vijf namen op papier voor de Tour de France. Eerder kondigde het Franse WorldTeam aan dat het met kopmannen Guillaume Martin en Bryan Coquard naar het Grand Départ in Florence trekt. Ion Izagirre en Alexis Renard mogen zich ook opmaken voor de grootste wielerkoers van het jaar.

Ook de namen van puncheur Axel Zingle en de aanvalslustige Stefano Oldani worden genoemd voor de Tourselectie van Cofidis, maar zijn nog niet officieel bevestigd. De ploeg zal over goed twee weken, op maandag 24 juni, de resterende drie Tourgangers onthullen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.