Simon Spilak (33) beëindigt carriere

vrijdag 11 oktober 2019 om 13:17
Simon Spilak (33) beëindigt carriere

foto: Cor Vos (archief)

Simon Špilak heeft besloten zijn carrière te beëindigen. “Ik heb het op intuïtie besloten”, zo laat de Sloveen weten. De 33-jarige Špilak vertrekt dus niet naar Bahrain Merida, zoals eerder werd gedacht.

“Dergelijke beslissingen zijn altijd extreem moeilijk. Er zijn veel factoren die meespelen met beide opties”, gaat hij verder. “Als je de afweging maakt tussen stoppen en doorgaan, dan merk je dat het gewicht aan beide kanten hetzelfde is. Daarom heb ik mijn gevoel gevolgd”, vertelt de Sloveen tegenover het Sloveense Delo over zijn keuze.

“Natuurlijk had ik nog een aantal jaar door kunnen gaan, maar ik denk dat dit het goede moment is om te stoppen”, vertelt Špilak, die dit seizoen nog op de zesde plaats eindigde in de Ronde van Zwitserland. “Ik ben heel erg tevreden over mijn carrière en mijn resultaten, en daar wil ik het bij laten.”

De Sloveen kende een succesvolle carrière. Daarin presteerde hij voornamelijk goed in Zwitserse koersen. Zo won Špilak twee keer de Ronde van Zwitserland en een keer de Ronde van Romandië.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone