Simon Yates al maandenlang in gesprek met Visma | Lease a Bike
Foto: Cor Vos
dinsdag 18 juni 2024 om 08:47

Simon Yates al maandenlang in gesprek met Visma | Lease a Bike

Simon Yates staat in de belangstelling van Visma | Lease a Bike. Dat meldde HLN als eerste, maar bevestigen bronnen ook aan WielerFlits. Inmiddels is duidelijk dat de 31-jarige Britse topklimmer na 11 jaar trouwe dienst bij Jayco AlUla vertrekt. Bij de Australische ploeg wordt Ben O’Connor de nieuwe kopman voor het rondewerk.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Yates stuurde de afgelopen maanden zelf aan op een vertrek. De voormalige Vuelta a España winnaar aast specifiek op een ploeg waar men al beschikt over verschillende kopmannen in het rondewerk, zodat hij de verantwoordelijkheid en het leiderschap kan delen.

Verschillende andere topploegen, zoals INEOS Grenadiers, zitten ook achter Yates aan. Ook het Nederlands WorldTeam is al maandenlang in gesprek met het management van de Brit. Bij Visma | Lease a Bike moet Yates – samen met Matteo Jorgenson, Sepp Kuss en Cian Uijtdebroeks – het rijtje schaduwkopmannen onder tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard versterken. Er heerst overtuiging dat Yates met de werkwijze van de Nederlandse ploeg nog de nodige stappen kan zetten in de grote rondes. Daarnaast is hij een ideale kopman voor de etappekoersen van een week.

Ook de klassieke kern van Visma | Lease a Bike krijgt een versterking.  Na Victor Campenaerts zou de Franse puncheur Axel Zingle (25) zich bij de ploeg voegen. Zingle komt over van Cofidis en doet het vooral in de Franse en Belgische wedstrijden van de Europe Tour goed.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.