Simon Yates: “De Tour kan me weinig schelen”
foto: Luis Ángel Gómez
donderdag 21 februari 2019 om 16:30

Simon Yates: “De Tour kan me weinig schelen”

Hij won al de Vuelta a España, en kwam dichtbij de eindzege in de Giro d’Italia. Maar in de Tour de France kwam Simon Yates nog niet verder dan een zevende plaats. Maar echt druk maakt de Brit van Mitchelton-Scott zich er niet om. Sterker nog: “De Tour kan me weinig schelen. Ik voel niks voor die wedstrijd”, verrast de klimmer in gesprek met Ciclo21.

“Wielrennen is in de Tour van secundair belang”
De gebroeders Yates houden zich in interviews meestal op de vlakte. Maar als de Tour ter sprake komt, loopt Simon leeg. “Ik voel gewoon geen passie voor die koers. Veel renners dromen van de Tour, maar ze zijn in Frankrijk alleen maar geïnteresseerd in de show eromheen. Wielrennen is in de Tour van secundair belang.”

“Op dit moment ben ik niet geïnteresseerd in de Tour”, gaat Yates verder, die zijn liefde voor de andere grote rondes niet onder stoelen of banken steekt. “Ik voel bijvoorbeeld weken voor de Giro al spanning. Ik vind de Vuelta ook een fantastische wedstrijd. Ik sta dan echt te popelen om te beginnen”, zo vertelt hij in Andalusië, waar hij op dit moment verblijft voor de Ruta del Sol.

Simon Yates hoopt dit jaar wel de Giro d’Italia te winnen – foto: Cor Vos

Yates droomt van wereldtitel in eigen land 
“Bij de Tour ontbreekt dat gevoel. Het is voor mij gewoon een normale koers”, is de Brit eerlijk. Yates zal zich dit seizoen dan ook richten op de Giro, met als doel om revanche te nemen. Eerder liet hij weten pas na de Italiaanse ronde te zullen beslissen over Vuelta-deelname. “Dat is nog steeds zo. Ik weet nog niet hoe mijn programma eruit ziet na de Giro.”

Maar één ding weet Yates zeker: hij hoopt op een uitverkiezing voor het WK in eigen land. De 26-jarige renner is ambitieus, zeer ambitieus. “Het parcours in Yorkshire lijkt zwaar. Uiteraard, andere renners maken meer kans. Maar ik hoop wel aan de start te staan, en een gooi te doen naar de wereldtitel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.