Simon Yates: “Dit was een van de weinige dagen dat ik voor mezelf mocht gaan”

Door , donderdag 18 juli 2019 om 17:23
Simon Yates: “Dit was een van de weinige dagen dat ik voor mezelf mocht gaan”

Simon Yates won eerder al in de Giro d’Italia en de Vuelta a España, nu heeft hij ook zijn eerste ritzege in de Tour de France te pakken. De 26-jarige Brit van Mitchelton-Scott was na afloop kort in zijn antwoorden en liet de ‘Ik kan het niet geloven’-quote voor wat het was. “Ja, ik ben hier erg blij mee”, zegt hij ingetogen in het flashinterview.

“Ik heb alle dagen energie gespaard”, gaat de winnaar van de jongste Vuelta verder. “Dit was de eerste dag dat ik iets kon proberen. Ik mocht mijn kans gaan en die heb ik met beide handen gepakt. Het was best een gevecht om mee te zitten, maar uiteindelijk kon in bergop mijn ding doen. Ik was niet vol vertrouwen dat ik Pello Bilbao en Gregor Mühlberger zou pakken, omdat ik wist niet hoe snel ze waren.”

Yates kreeg vanuit de ploegleiderswagen te horen als eerste door de laatste bocht te gaan. “Dat heb ik gedaan en dat bleek beslissend. Ik ben erg trots, hopelijk volgen er meer ritzeges. We zien wel hoe het loopt. Ik ben hier voor Adam (Yates’ tweelingbroer). Dit was een van de weinige dagen dat ik voor mezelf mocht gaan. We hebben een goede Tour tot nu toe, laat dat zo maar doorgaan,”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.