Simon Yates kiest voor sportieve stap bij Visma | Lease a Bike
Foto: Cor Vos
Kerckhoffs Raymond
zaterdag 22 juni 2024 om 11:39

Simon Yates kiest voor sportieve stap bij Visma | Lease a Bike

Breaking Simon Yates heeft de knoop doorgehakt en verdedigt vanaf 1 januari 2025 de kleuren van Visma | Lease a Bike. Dat hebben meerdere bronnen aan WielerFlits en aan de Britse journalist Daniel Benson bevestigd. Bij het Nederlandse WorldTeam hoopt de Brit sportief nog de nodige stappen te kunnen zetten. Hij ziet deze keuze ook als een investering in zichzelf.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Diverse topteams waaronder ook INEOS Grenadiers hengelden naar Simon Yates nadat bekend werd dat de Brit naar een nieuwe omgeving op zoek was. Al elf jaar komt hij uit voor het Australische Jayco AlUla waar hij in 2014 als prof debuteerde. Hij zag zijn tweelingbroer Adam Yates in 2021 eerst naar INEOS Grenadiers en later naar UAE Emirates gaan en nog de nodige stappen zetten. Dat was ook voor hem een motivatie om het eens bij een grotere ploeg met meerdere kopmannen te proberen.

De laatste weken twijfelde Simon Yates (in 2018 winnaar van de Vuelta a España) nog tussen de aanbiedingen van Israel-Premier Tech en Visma | Lease a Bike. Hij koos dus uiteindelijk voor het sportieve. Er moeten nog enkele kleine details worden ingevuld, maar het mondelinge ja-woord is al gegeven. Officieel mogen teams volgens de UCI-regels pas vanaf 1 augustus een overeenstemming met een nieuwe ploeg bereiken.

Bij Visma | Lease a Bike komt hij klassementsrenners als Jonas Vingegaard, Sepp Kuss, Matteo Jorgenson en Cian Uijtdebroeks tegen. In het Nederlandse WorldTeam zijn ze overtuigd dat Yates nog een grote stap kan zetten. Daarnaast is hij een belangrijke versterking voor de kleinere rittenkoersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.