‘Simon Yates lijkt bij Mitchelton-Scott te blijven’

vrijdag 31 juli 2020 om 10:46
‘Simon Yates lijkt bij Mitchelton-Scott te blijven’

foto: Cor Vos

De kans dat Simon Yates naar Trek-Segafredo vertrekt, is volgens CyclingNews minimaal. Het WorldTour-team zou zelfs bij een vertrek van Richie Porte geen interesse meer hebben in de Britse klimmer. En dus lijkt de kans steeds groter te worden dat de Brit blijft bij Mitchelton-Scott, waar de situatie financieel weer stabiel is.

Yates staat sinds 2014 onder contract bij Mitchelton-Scott. De 27-jarige Brit beleefde in 2018 zijn hoogtepunt bij de ploeg, toen hij de Vuelta a España op zijn naam schreef. Eerder dat jaar leek Yates ook de Giro d’Italia te winnen, maar in de etappe naar Bardonecchia kende de Brit een inzinking.

Adam Yates
Ook zijn tweelingbroer Adam Yates staat sinds 2014 onder contract bij Mitchelton-Scott. Adam heeft net als Simon de mogelijkheid om te blijven bij de Australische WorldTour-formatie, maar kan ook naar Team Ineos.

Yates zou serieus nadenken over het aanbod van Team Ineos, waar hij langdurige stabiliteit zou krijgen en een hoger salaris. Bij Team Ineos zou Adam moeten concurreren met Geraint Thomas, Egan Bernal, Richard Carapaz en ook met een aanstormend talent als Pavel Sivakov.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.