Simon Yates na dubbelslag: “Beter worden naarmate de race vordert”
foto: Luis Ángel Gómez
zaterdag 8 september 2018 om 19:32

Simon Yates na dubbelslag: “Beter worden naarmate de race vordert”

Simon Yates heroverde in de veertiende etappe van de Vuelta de leiderstrui. De Brit won daarnaast ook nog eens de etappe.  Met nog zeven etappes te gaan heeft de Mitchelton-Scott-renner een voorsprong van 20 seconden op naaste rivaal Alejandro Valverde. In het flashinterview na afloop vertelt Yates over zijn zege en de Vuelta: “Ik ben nog steeds dezelfde renner uit de Giro met dezelfde naam. Ik heb alleen een andere voorbereiding gehad. Het idee is nu om beter te worden naarmate de race vordert.”

In de laatste kilometer van Les Praeres de Nava viel de Brit pas aan: “Ik kende de klim niet, alleen van foto’s en filmpjes dus reed ik conservatief op het begin omdat ik niet wist hoe steil en nauw het zou worden. Ik heb kalm gewacht op het juiste moment. Je kunt niet zeggen dat ik dominant ben omdat we pas één aankomst bergop hebben gehad op een echt lange klim.”

Naar de aankomst morgen op de Lagos de Covadonga kijkt Yates uit. Zo eindigt hij vol zelfvertrouwen: “Ik hou van langere klimmen omdat bij aankomsten als vandaag je altijd op de limiet zit. Als ik dezelfde benen morgen heb, ben ik blij!”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 19:49
Het Britse wielrennen staat toch wel hoog op dit moment.
Froome wint de Giro
Thomas wint de Tour
En wie weet wint Simon Yates de Vuelta. Is nog erg vroeg natuurlijk. Kan nog veel gebeuren in de Vuelta, maar het blijft sterk dat drie verschillend renners uit één land aanspraak maken op een grote ronde.
Ik denk niet dat dit eerder is gebeurd.
    9 september 2018 09:17
    Nu je het zegt, inderdaad. Wat een wakkere analyse.
    Wij zijn redelijk tuk op onze eigen ronderenners, maar de Britten voeren hierin duidelijk de boventoon. Maar goed, eerst maar eens zien of Yates de trui kan vasthouden tot in Madrid.
8 september 2018 20:03
Hij heeft geen ploeg en Movistar kan oorlog maken tegen hem, maar we moeten niet vergeten dat hij wel Adam en Jack Haig heeft, dat zijn gewoon 2 superknechten. Probleem is dat ze totaal niet in vorm lijken te zijn. Mochten die hun vorm terugvinden dan heeft hij helemaal geen slechte ploeg om zich heen.
    8 september 2018 20:07
    Wat is er dan mis met de vorm van Haig? De laatste twee dagen zit hij er gewoon nog bij tot het aan de kopmannen zelf is.
    8 september 2018 20:09
    Jack Haig, die blijkbaar totaal niet in vorm is, eindigde vandaag als 13e
    8 september 2018 20:18
    Haig gaat steeds lang mee en Adam doet prima werk, reserve houdend voor de laatste week. Ik denk dat Simon daar meer bij gebaat is dan bij een ploeg waarin nog altijd niet duidelijk is wie nou eigenlijk de kopman is.
8 september 2018 20:04
Dus als ik het goed begrijp is Yates nog steeds dezelfde renner uit de Giro met dezelfde naam, die blij is als hij morgen dezelfde benen nog heeft. Refereert hij hij aan een nieuwe vorm van doping, benentransplantatie? Of beslist hij elke morgen met z'n broertje wie welke benen krijgt?
8 september 2018 20:54
Ik ben benieuwd hoe de ploeg nu om zal gaan met de leiderstrui.... het moet niet verbazen als ze het weer uit handen geven aan iemand uit een vroege vlucht met nog een week voor de boeg.

Hoe deze laffe ploeg vandeweek met de leiderstrui om ging verdienen ze het niet om uberhaupt iets te winnen.

Helaas is Simon een iets te goede wacht-wacht-poef' er
    8 september 2018 21:27
    Prima strategie als je zelf niet de beste ploeg hebt. Je ploeg aan gort rijden zou wel heel dom zijn. Dit heet goed management.
    9 september 2018 09:22
    Het verdient wellicht niet de schoonheidsprijs, maar Mitchelton-Scott doen het wel effectief. Laf en slim zouden we niet met elkaar moeten verwarren. Sterker nog, de effectiviteit waarmee de ploeg en vooral ook Yates nu koersen zit wat mij betreft ook een bepaalde schoonheid in. Het is aan de andere ploegen om die tactiek te doorbreken.
9 september 2018 10:59
Effectief positief geweest en effectief een TUE voor Terbutalin. En een slotklim aan 6.65 watt per kg.
9 september 2018 12:28
Dopinggebruik en zelfs -verdenking wil nog wel eens de wet van Godwin op een wielerforum belichamen
9 september 2018 12:44
Ben absoluut geen fan van deze renner. De ongeloofwaardige eerste 2 weken in de Giro en daarna de inzinking waar Ivan Basso in 2005 op de Stelvio nog jaloers op zou zijn qua tijdsverlies.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.