Strade Bianche: BikeExchange met Yates, Groupama-FDJ met Küng en Madouas

woensdag 3 maart 2021 om 17:34
Strade Bianche: BikeExchange met Yates, Groupama-FDJ met Küng en Madouas

foto: Team BikeExchange

Meerdere ploegen hebben woensdag hun selectie bekendgemaakt voor Strade Bianche. Bij Team BikeExchange maakt Simon Yates zijn seizoensdebuut. Voor de Brit is de wedstrijd een test in de aanloop naar de Giro d’Italia. Ook Groupama-FDJ heeft zijn team gepresenteerd.

Bij BikeExchange is Simon Yates wellicht de opvallendste naam in de ploeg. De Brit reed Strade Bianche nog nooit en maakt bovendien zijn seizoensdebuut. De wittewegenwedstrijd wil hij met name als voorbereiding gebruiken voor de Giro d’Italia, waar de renners in de tweede week ook over de onverharde grindwegen rijden. Verder rekent de ploeg op Brent Bookwalter, die vorig jaar als zevende over de streep kwam, en de 22-jarige Robert Stannard.

“Al tweemaal ging ik van start in Strade Bianche en het is een wedstrijd waar ik echt naar uitkijk”, liet Stannard via zijn ploeg weten. “Dit jaar trek ik in mijn beste vorm ooit naar de wedstrijd en mijn doel is dan ook om in de finale bij de besten te zijn en een goed resultaat neer te zetten op het Piazza del Campo. Voor mij doen de weersomstandigheden er niet toe. Het is een van de lastigste koersen op de kalender. Het is belangrijker hoe de tactiek zich ontwikkelt na elke gravelstrook.”

BikeExchange voor flag-it Strade Bianche 2021
flag-nz Jack Bauer
flag-us Brent Bookwalter
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-hu Barnabás Peák
flag-au Nick Schultz
flag-au Robert Stannard
flag-gb Simon Yates


Bij Groupama-FDJ zijn de ogen gericht op Stefan Küng, vorig jaar op de veertiende plek de beste renner van de ploeg, en Valentin Madouas, die bij zijn enige deelname in 2018 als twintigste over de streep kwam. De 24-jarige Fransman is sterk aan het seizoen begonnen. In de Tour des Alpes Maritimes et du Var eindigde hij zevende in het eindklassement. Vervolgens werd hij twaalfde in de Trofeo Laigueglia. Kevin Geniets (negende in Omloop Het Nieuwsblad) en Rudy Molard (vierde in de Tour du Var) eindigden eveneens dit seizoen eveneens al kort.

Groupama-FDJ voor flag-it Strade Bianche 2021
flag-lu Kevin Geniets
flag-fr Simon Guglielmi
flag-ch Stefan Küng
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-fr Valentin Madouas
flag-fr Rudy Molard
flag-fr Romain Seigle

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.