‘Simon Yates zoekt na elf jaar andere oorden op, Jayco AlUla heeft al vervanger vastgelegd’
foto: Cor Vos
zaterdag 8 juni 2024 om 19:07

‘Simon Yates zoekt na elf jaar andere oorden op, Jayco AlUla heeft al vervanger vastgelegd’

Simon Yates vertrekt na dit seizoen bij Jayco AlUla. Dat meldt Global Cycling Network (GCN). De 31-jarige Brit reed tot nog toe zijn hele profcarrière voor het Australische team, dat met Ben O’Connor al een vervanger zou hebben aangetrokken.

Yates werd in 2014 prof bij Orica GreenEDGE, de voorloper van het huidige Jayco AlUla. In de daaropvolgende jaren won hij onder meer Tirreno-Adriatico (2020), de Vuelta a España (2018) en ritten in alle drie de grote rondes (zes in de Giro, twee in de Tour en twee in Vuelta). Tot en met 2020 reed hij samen met zijn tweelingbroer Adam voor de Australische formatie, maar laatstgenoemde maakte daarna de overstap naar INEOS Grenadiers en rijdt tegenwoordig voor UAE Emirates. Over de nieuwe werkgever van Simon is nog niets bekend.

Ben O’Connor
Volgens GCN had Jayco AlUla aanvankelijk de intentie op Yates te behouden. De Brit had tot net na de Giro d’Italia gekregen om te bevestigen dat hij de ploeg zou verlaten óf een nieuw contract te tekenen voor twee jaar. Ondertussen keek Jayco AlUla echter ook al rond, voor het geval Yates hun aanbod af zou wijzen. Hun oog viel daarbij op O’Connor. De Australiër rijdt momenteel voor Decathlon AG2R, maar Le Dauphiné meldde dat er veel interesse is in de klimmer. GCN stelt nu dat Jayco AlUla de strijd om de handtekening van O’Connor gewonnen heeft.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.