Simone Boilard rekent af met Evy Kuijpers en Maaike Boogaard in GP Oetingen
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 19 augustus 2023 om 18:44

Simone Boilard rekent af met Evy Kuijpers en Maaike Boogaard in GP Oetingen

Simone Boilard heeft zaterdag in de GP Oetingen haar eerste profzege geboekt. De renster uit Canada, uitkomend voor St Michel-Mavic-Auber 93, kwam solo over de finish nadat ze in de finale van Evy Kuijpers (Fenix-Deceunick) en Maaike Boogaard (AG Insurance-Soudal Quick-Step) was weggereden. De Nederlandse vrouwen werden tweede en derde.

Het parcours van de GP Oetingen bestond uit een grote omloop rond Oetingen en daarna een finaleronde van 12 kilometer, die in totaal zes keer moest worden afgerond. In elke omloop lag een kasseienstrook en de beklimming van de Bergstraat (700 meter aan 5,7%), met de top op 1,5 kilometer van de meet.

Simone Boilard (St Michel-Mavic-Auber 93) wist solo aan de finale te beginnen, omdat ze drie Nederlandse rensters overboord wist te gooien. Evy Kuijpers (Fenix-Deceunick) en Maaike Boogaard (AG Insurance-Soudal Quick-Step) konden het tempo van de Canadese niet volgen, nadat eerder Jeanne Korevaar (Liv Racing Teqfind) al moest lossen.

Het peloton had vijf kilometer voor de meet nog altijd 50 seconden achterstand en kwam nauwelijks dichterbij in volle finale. Boilard had daardoor het meeste te duchten van Kuijpers, die nog wist weg te rijden van Boogaard. Zij wisten allebei nog het aanstormende peloton voor te blijven en hun podiumplaats veilig te stellen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.