Sinkeldam distantieert zich van dopingpraktijken ploegmaat Preidler
Sinkeldam en Preidler in hun tijd bij Giant-Alpecin - foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 maart 2019 om 18:02

Sinkeldam distantieert zich van dopingpraktijken ploegmaat Preidler

Update Ramon Sinkeldam is erg geschrokken van het dopingnieuws over zijn ploegmaat Georg Preidler van Groupama-FDJ. De Nederlander zegt op social media overdonderd te zijn dat de Oostenrijker bloeddoping heeft gebruikt.

“Ook ik ben overdonderd door het nieuws van vandaag”, schrijft Sinkeldam. “Ik ben sterk tegenstander van doping en de keuzes die mijn voormalig ploegmaat heeft gemaakt. Ik wil graag duidelijk maken dat zowel de ploeg als ik geen enkele connectie hebben met deze zaak.”

Sinkeldam reed van 2013 tot en met 2017 samen met Preidler bij Team Sunweb (en voorgangers). Daarna stapten beide renners over naar Groupama-FDJ, waar Preidler na zijn bekentenis zijn ontslag heeft ingediend. Hij is onderdeel van een dopingschandaal bij diverse Oostenrijkse sporters.

Marc Madiot: “Mijn vertrouwen is geschaad”
Ploegbaas Marc Madiot ontving dit weekend een e-mail van Preidler met daarin zijn bekentenis. Tegen Ouest France doet de manager van Groupama-FDJ zijn verhaal. “Met verrassing en teleurstelling heb ik het nieuws vernomen van Georg Preidler, ondanks dat ik gisteren al een mail kreeg. Daarin informeerde Georg mij dat hij per direct zijn ontslag aanbood. Dat heb ik direct bekrachtigd. Georg is daarom niet langer deel van onze ploeg”, zegt Madiot.

“Het is een enorme teleurstelling, omdat ik een groot vertrouwen had in deze renner”, vervolgt de ploegbaas. “Helaas is mijn vertrouwen geschaad. Dat is een van de gevaren in het leven van een team en in het leven in het algemeen. Ik hoop dat hij kan leren van zijn fouten en zich volledig zal inzetten in deze zaak.”

In het statement dat de ploeg heeft gegeven staat ook dat Groupama-FDJ met alle instanties meewerkt om alles boven tafel te krijgen in deze dopingzaak.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.