Sinkeldam maakt in Tirreno-Adriatico rentree na aanrijding
Foto: Marcel Koch
dinsdag 8 maart 2016 om 12:05

Sinkeldam maakt in Tirreno-Adriatico rentree na aanrijding

Ramon Sinkeldam maakt woensdag eindelijk zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen. Hij is opgenomen in de selectie van Giant-Alpecin voor Tirreno-Adriatico. Daaruit blijkt dat de Nederlander voldoende is hersteld van de aanrijding tijdens een trainingskamp in Spanje, waarbij hij zijn knie blesseerde en een breuk in zijn schouderblad opliep. 

De naam van Sinkeldam stond ook al op de voorlopige startlijst, maar nu is zijn deelname definitief. “We zijn erg blij dat Ramon na het ongeluk voor het eerst weer terug is in het team”, zegt ploegleider Marc Reef in een persbericht. “Hij krijgt hier de kans om weer rustig terug te keren in het peloton.”

Sinkeldam is een van de drie Nederlanders in de ploeg van Giant-Alpecin voor de Italiaanse WorldTour-koers. Ook Albert Timmer en Tom Stamsnijder staan aan de start. De Duitser Nikias Arndt maakt zijn rentree na een knieblessure, waarmee hij al een tijdje sukkelt. Hij viel vorige maand uit in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Selectie Giant-Alpecin voor Tirreno-Adriatico (9-15 maart)
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-de Nikias Arndt
flag-be Bert de Backer
flag-us Carter Jones
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Albert Timmer
flag-be Zico Waeytens

https://twitter.com/RSinkeldam/status/707219552950743040

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2016 12:11
Vrij zwakke selectie van Giant. Misschien doen ze leuk mee in de aanval of de ploegentijdrit, maar anders verwacht ik weinig van. Enigszins begrijpelijk, gezien de omstandigheden.
8 maart 2016 12:42
Giant is nooit een team geweest met een sterke selectie in de breedte. Met Degenkolb en Barguil aan de zijkant en Dumoulin in P-N is de spoeling dun.
Hopen op een stap van Arndt en Waeytens in de sprint en een goed optreden van Kragh Andersen.
8 maart 2016 12:45
Wie zal de sprinter zijn van de ploeg in dit rondje. Sinkeldam of Arndt ..beide niet fit genoeg lijkt me. Waeytens dan? of toch Kragh Andersen die zijn kans krijgt?
8 maart 2016 13:25
Er gaat misschien maar één normale sprint zijn, die is dan denk ik voor Arndt. Maar alle andere etappes (die op papier een sprint kunnen worden) zullen denk ik alleen voor de sterke mannen zijn. Type Hagen, Avermaet, Sagan, Ulissi, Cancellara, etc... Daar kunnen Andersen en Waeytens dan voor hun kans gaan.
8 maart 2016 13:25
Vraag me af of Mezgec nog spijt heeft dat hij is weg gegaan? Had waarschijnlijk niet verwacht dat Kittel ook weg zou gaan?
8 maart 2016 13:29
Hetzelfde gaat op voor Giant. Hadden ze geweten dat het tussen Kittel en de ploegleiding niet meer te lijmen was, dan hadden ze vast meer moeite gedaan om Mezgec te houden.
8 maart 2016 14:12
Gewoon hopen op een goed optreden van Kragh Andersen. Na een hele goede Qatar viel hij in Oman en Kuurne toch wel tegen. Al had ik in Kuurne ook niks van hem verwacht. In Oman pakt hij in de (een na?) laatste etappe toch ook nog een straffe derde plaats. Moet toch wel een top tien kunnen rijden in de 'sprintetappe'.

Verder is het wel pijnlijk om te zien dat Giant blijkbaar over zo'n smalle selectie beschikt. Aan de andere kant; stel LottoNL raakt op een trainingsrit Gesink, Vanmarcke en Kelderman kwijt. Tsja. Dan blijft er ook weinig over.
8 maart 2016 15:42
Mooi dat hij ook terug is.
8 maart 2016 19:36
Ze hadden Arndt voor het seizoen beloofd dat hij achter Degenkolb de nummeer twee sprinter zou zijn dit seizoen. Vraag is of hij al voldoende koersritme heeft na zijn blessure, maar die man verdient wel een kans, heeft toch al wat aardige dingen laten zien.
9 maart 2016 15:27
Sinkeldam is echt een klasbak en een luxe knecht. Hij komt wel weer terug! Roubaix misschien voor eigen kansen nu Degenkolb er niet bij zal zijn. Zou wat zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.