Sinkeldam vierde: ”Mezgec riep dat ik voor eigen kans moest gaan”
maandag 4 augustus 2014 om 20:51

Sinkeldam vierde: ”Mezgec riep dat ik voor eigen kans moest gaan”

Team Giant-Shimano had gedacht vandaag Luka Mezgec als sprinter uit te spelen in de Ronde van Polen, maar het kwam anders uit. De Sloveen kwam achter een val te zitten in de slotfase en wist Ramon Sinkeldam nog iets toe te schreeuwen. ”Maar ik had al een hoop energie verspeeld in de positionering”, zegt Sinkeldam, die uiteindelijk nog vierde werd.

”Een ontsnapping als deze redt het niet vaak, maar deze dingen gebeuren”, zegt ploegleider Addy Engels. ”Aan het einde was het plan voor Ramon om Luka af te zetten, maar Luka moest hard in de remmen knijpen in de slotkilometers en verloor zijn plaats. Daarna riep hij nog naar Ramon dat hij voor zijn eigen kans moest gaan, wat een goede keuze was.”

Ramon Sinkeldam werd dus plots de eerste sprinter na opnieuw een lange dag over de Poolse wegen. ”Er was een val binnen de drie kilometer en Luka riep dat ik voor eigen kansen moest gaan, maar ik had al een hoop energie verspeeld in de positionering. Ik kon niet alles geven in de sprint en ik raakte enigszins ingesloten. Ik voel me goed en tevreden met de vierde plek.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.