Sinkeldam ziet ploeggenoot Tour-rit winnen: “Extra lekker na kritiek Greipel”

Sinkeldam ziet ploeggenoot Tour-rit winnen: “Extra lekker na kritiek Greipel”

foto: Marcel Koch

donderdag 26 juli 2018 om 19:27

Ramon Sinkeldam is enorm blij met de ritzege van zijn kopman Arnaud Démare in de Tour de France. De sprinter van Groupama-FDJ toonde zich de beste in de overgangsetappe naar Pau. “Wij zijn enorm blij”, vertelt hij uitgelaten voor de camera van de NOS. Woensdag stond de Fransman nog in de spotlights, omdat André Greipel hem betichtte van valsspelen.

“De meeste mensen hebben het wel meegekregen, denk ik”, begint de Noord-Hollander. De Duitse sprinter van Lotto Soudal zette vraagtekens bij de prestaties van Démare op de slotklim van woensdag, maar heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. “Een heel gemeen verwijt van hem”, gaat Sinkeldam verder. “Het heeft ons best wel geraakt. Het is ook gewoon niet waar en dat is heel makkelijk te controleren. Hij stelde dat wij op een illegale manier de tijdslimiet hebben gehaald. Dat kan gewoon niet, ik vind dat heel kwalijk! Daarom is deze overwinning extra lekker.”

De Fransman sprak uiteindelijk met de benen. De druk was hoog bij Groupama-FDJ, want bijna heel de ploeg is rond Démare gebouwd. “Een groot aantal sprinters is natuurlijk al naar huis en Arnaud is heel snel. Dat neemt niet weg dat deze overwinning heel mooi is. We moeten ook niet te veel aandacht aan de uitspraken van Greipel geven. Hij heeft zijn excuses inmiddels aangeboden en wat mij betreft is het nu ook klaar. Arnaud toont in ieder geval echt karakter. De laatste dagen heeft hij in zijn eentje een strijd gevoerd in de bergen. Dat wilde hij, wij mochten hem niet helpen. Mooi dat hij het nu afmaakt!”

Dit artikel delen:

17 Reacties

peervaneynthoven 26 juli 2018 om 19:44

Gefeliciteerd Sinkeldam (en Demare).Veel pro- en contra reacties “Gevalletje welles/nietes. Maar ik heb nog geen enkele twijfel gehoord over het feit dat Demare slechts 9 minuten verloor op de Cold de Porte op de winnaar Quintana. Dat is slechts een 1/2 minuut per KM. Op deze col?? Mijn vraagtekens duiden tegelijkertijd ook mijn mening.

Elvs 26 juli 2018 om 20:16

Toch heb ik nog mijn twijfels. Greipel had ook al zo’n opmerking op de dag dat hij de tour moest verlaten, hij zal dan toch wel dingen gezien hebben die niet helemaal in de haak zijn?

CeRo 26 juli 2018 om 20:21

@Peervaneynthoven
Op Quintana verloor Démare ongeveer 12min, Kangert reed nog op kop bij het begin van de slotklim.

Keshi 26 juli 2018 om 20:21

Deze man heeft vanuit de bezemwagen niets onreglementairs gezien. Ik vraag me af hoe je zomaar in de bezemwagen mee mag rijden, maar goed, waarom zou hij onwaarheid schrijven.
https://www.hln.be/sport/wielrennen/tour-de-france/demare-rijdt-alweer-in-zijn-eentje-bergrit-uit-niet-helemaal-koosjer-onze-man-in-de-bezemwagen-zocht-het-uit~a1cd521b/

JaBo 26 juli 2018 om 20:22

De Tour kent slechte verliezers, maar dit forum ook merk ik. Insinuaties voldoende maar geen feiten.

nickdt 26 juli 2018 om 20:29

@Keshi

Zelfde man zegt dat Demare omhoog geduwd is door supporters en door zijn baas, wat betekent dat hij het niet op eigen kracht gedaan heeft en duwen is verboden.

dm0001 26 juli 2018 om 20:30

Los van wat er in het verleden (Milaan San Remo) is gebeurd, was er gisteren niets aan de hand. Een journalist van HLN zat in de bezemwagen en heeft hem dus heel de rit gevolgd en niets gezien. Bovendien klopt die 9 minuten ook niet, hij had 20 minuten achterstand op de kop van de koers aan de voet en boven 29 minuten. Quintana reed bij het begin van de klim helemaal niet op kop, maar er 3 minuten achter of zo. Zal dus eerder 12 minuten verlies zijn (toegegeven das nog snel geklommen). Case closed volgens mij en redelijk dom van een gefrustreerde Greipel om ongefundeerde dingen op twitter te smijten. En als hij niet was afgestapt in de rit naar Alpe D’Huez was hij ook nog in koers geweest.

Hensie 26 juli 2018 om 20:40

Demare is een valsspeler. Hij deed het bij MSR. Nu ongetwijfeld weer. Bah.

Keshi 26 juli 2018 om 20:51

@nickdt
Het ging mij meer om de opmerking van Jabo: “insinuaties voldoende, maar geen feiten”. Vandaar de link naar het ooggetuigenverslag.

Ikzelf zit trouwens niet zo strak in de leer als jij. Duwtje voor een man die de hele koers alleen vecht, volgens mij hoort dat bij de sport. Maar reglementair heb je gelijk.

Sijbrands 26 juli 2018 om 20:56

Maar als ik dat grafiekje zo bekijk verliest hij ongeveer evenveel tijd op de eerste beklimming, waar Luke Rowe het peloton ment, als dat Quintana op de laatste klim volle bak gaat.

Heesterboy 26 juli 2018 om 21:13

Dan heeft ‘ie de rit goed ingedeeld!

Scott Sunderland 26 juli 2018 om 21:51

Als Démare valsspeelt en ermee wegkomt doet de jury zijn werk niet goed. Greipel klinkt wel als een zuur mannetje die boos zit te twitteren en later spijt krijgt dat hij zo dom was Daar heb je er veel van.

NDI22 26 juli 2018 om 22:59

Greipel is ook niet de eerste en enige die hem beschuldigd heeft, is wel vaker gebeurd in het verleden. En iemand als Greipel zit bijna altijd in de bus, al meer dan 10 jaar. Die weet echt wel wie de regels niet zo nauw nemen. Dat er in de etappe van 65km toevallig iemand bij was, ok. Maar 150km alleen is toch wel straf.

O59 26 juli 2018 om 23:55

Arme Sinkeldam …
Uit Het Nieuwsblad: TOURANALYSE – Dit is nu eens een ritwinnaar waar weinig collega’s blij mee zijn!
“Het kwam zelfs zo ver dat sommige teams zelf een oogje in het zeil hielden, met videocamera’s en al, om eventuele mistoestanden aan te klagen. De tweede bron: “Op een gegeven moment zagen we in de beklimming van de Col du Portet een renner van FdJ aan een wagen hangen. We dachten dat het Démare was maar het bleek Ramon Sinkeldam te zijn. Die heeft dan nog het lef om ’s avonds via twitter te reageren op de uitlatingen van Greipel.”

Lalsacien 27 juli 2018 om 00:01

@Hensie heb je bewijzen?

stalle 27 juli 2018 om 08:55

ASO die de regels van de tijdslimiet aanpast in het voordeel van ………Du jamais vu.

ASF 27 juli 2018 om 10:39

Volgens mij heeft Demare de etappe gewoon goed ingedeeld want op de het moment dat hij moest lossen op de eerste klim leek hij nog vrij soepel te trappen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.