Sint-Elooisprijs Ruddervoorde verschuift naar 19 mei en komt live op tv

Sint-Elooisprijs Ruddervoorde verschuift naar 19 mei en komt live op tv
donderdag 8 april 2021 om 11:52

Riddersport Ruddervoorde zal op woensdag 19 mei voor de 65ste keer de Sint-Elooisprijs organiseren. De wedstrijd komt ook voor het eerst live op tv. “Riddersport toont hiermee zijn hart voor het wielrennen, en wil alle renners een kans geven om toch eens in competitie te kunnen rijden”, klinkt het in een mededeling.


Oorspronkelijk stond de profkoers van Ruddervoorde op dinsdag 18 mei op de kalender, maar door het wegvallen van Puivelde Koers is naar woensdag 19 mei uitgeweken. “Of er publiek zal mogen zijn, hangt af van de coronamaatregelen af op dat moment, maar wij hopen alleszins van wel.”

“Uiteraard zijn de plannen er om alles coronaproof te kunnen organiseren. Het rennersdorp wordt verplaatst van de Sint-Elooisparking naar de parkings van het sportcentrum Ridefort. Dat kunnen we afsluiten, zodat alleen de nodige personen binnen kunnen. Het complex is groot genoeg, met verschillende ruimtes, om coronaproof plaats te voorzien voor inschrijvingen, meetings, en eventuele coronatesten.”

6 jaar geleden haalde Preben Van Hecke het van Huub Duyn – foto: Cor Vos © 2015

Crowdfunding
Een koers organiseren kost handenvol geld, en dat is voor vele organisaties een groot probleem. “Ook voor ons, want je kunt het nu niet maken om sponsorgeld op te halen bij mensen die getroffen zijn door de coronacrisis. Gelukkig kunnen we rekenen op een paar loyale sponsors en op het gemeentebestuur van Oostkamp, dat onmiddellijk enthousiast reageerde op ons voorstel. Er komt een crowdfunding, en de gemeente zal dan de rest bijpassen. Het spreekt vanzelf dat het budget, zonder VIP-programma, dit jaar uiterst beperkt zal zijn, en dus moeten we beknibbelen op bepaalde zaken, zeker ook omdat we toch heel wat extra kosten hebben om alles coronaproof te laten verlopen.”

De organisatoren hopen dat de wielerploegen er begrip voor hebben dat de normale vergoedingen dit jaar niet betaald kunnen worden. “Wij bieden hen wel de kans om eens een koers te kunnen rijden, en dat in een periode waarin de ene wedstrijd na de andere van de kalender verdwijnt, of doorschuift naar een latere datum. Wij moeten al flink in onze reserves tasten om dit te realiseren, dan hopen wij ook op begrip van hun kant.”

Live op WTV-focus
“Bovendien wordt de wedstrijd live uitgezonden op Focus-WTV  (daardoor is de start vervroegd naar 13u, red) en zijn ook andere regionale zenders geïnteresseerd om die over te nemen. Dat betekent dat de ploegen eindelijk wat exposure kunnen bieden aan hun sponsors. De live-uitzending was ook een expliciete vraag van het gemeentebestuur. Zij zien dit als een opportuniteit om mensen, die amper hun huis uit kunnen, toch wat te kunnen bieden, en om hen bij het evenement te betrekken, ook via de crowdfunding.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.