Sirironnachai wint voor eigen volk in Ronde van Thailand
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 08:56

Sirironnachai wint voor eigen volk in Ronde van Thailand

Ze hebben er even op moeten wachten, maar in de vijfde etappe van de Ronde van Thailand was er dan eindelijk Thais succes! Sarawut Sirironnachai won namelijk de voorlaatste rit met aankomst in Lampang. De 26-jarige renner versloeg de Colombiaan Jorge Camilo Castiblanco én de Zuid-Koreaan Mideum Joo.

Voor Sirironnachai is het zijn eerste zege uit zijn carrière. De Thai wist zich vorig jaar al te onderscheiden in zijn thuisronde, door als zesde te eindigen in het klassement. Hij haalde het in een millimetersprint van Castiblanco. Voor diens ploeg Illuminate is het opnieuw een pijnlijke nederlaag.

Gisteren werd Castiblanco’s ploeggenoot Félix Barón namelijk op 100 meter van de streep ingerekend door de Mongool Maral-Erdene Batmunkh. Vandaag leek Castiblanco wél stand te houden, maar hij kwam uiteindelijk enkele centimeters(!) tekort voor de overwinning.

Cavanagh blijft leider 
De leiderstrui blijft om de schouders van Ryan Cavanagh. De 23-jarige Australiër hoeft nog maar één etappe te overleven. De slotrit van The Princess Maha Chakri Sirindhorn’s Cup – zoals de koers voluit heet – voert het peloton van Lampang naar Chiang Mai.

Onderweg moeten de renners nog één beklimming overwinnen, maar de finale is nagenoeg vlak.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.