Situatie Yoann Offredo stabiel na harde val in GP de Denain
maandag 25 maart 2019 om 08:20

Situatie Yoann Offredo stabiel na harde val in GP de Denain

De situatie van Yoann Offredo is stabiel na zijn harde val tijdens de GP de Denain, meldt zijn ploeg Wanty-Gobert in een perscommuniqué. De Fransman werd per helikopter overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Lille, maar hij bevond zich nooit in een levensbedreigende situatie.

Voor Offredo ging het gisteren helemaal mis in de finale van de GP de Denain op de kasseistrook Route de Marquette. De Fransman kwam hard ten val en zou daarbij ook kort het bewustzijn hebben verloren, meldden regionale media al. Tijdens de behandeling van de aanwezige hulpdiensten kwam hij weer bij zinnen en gaf hij aan pijn te hebben aan zijn nek- en rugwervel.

“Hij werd met een helikopter overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Lille. Hij bevond zich nooit in een levensbedreigende situatie”, liet zijn ploeg Wanty-Gobert weten. Afgelopen nacht onderging hij verder onderzoek. Een medisch rapport wordt vandaag opgemaakt, meldde zijn ploeg nog.

Rustperiode
Offredo moest eind februari een rustperiode inlassen vanwege een virus. In Nokere Koerse hervatte hij de competitie weer met een 77e plaats.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.