Sivakov na eerste profzege: “Dit is ongelofelijk”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2019 om 17:22

Sivakov na eerste profzege: “Dit is ongelofelijk”

De jongeren zijn aan de macht in de Tour of the Alps. Gisteren wist Tao Geoghegan Hart naar zijn eerste profzege te sprinten, vandaag was het de beurt aan zijn Russische ploeggenoot Pavel Sivakov. “We konden ons geen betere start wensen”, zo laat die laatste weten in het flashinterview.

Sivakov liet in de openingsetappe al zijn goede benen zien, maar vandaag wist de jonge klimmer pas echt de show te stelen. Hij wist in de slotfase weg te rijden van zijn medevluchters, maar moest lijdzaam toezien hoe Jan Hirt nog wist aan te sluiten. We kregen uiteindelijk een sprint-à-deux om de overwinning.

Het was uiteindelijk Sivakov die over de meeste power beschikte. “Dit is ongelofelijk”, zo liet hij na afloop weten. “Ik boek vandaag gewoon mijn eerste profzege, één dag na Tao’s eerste overwinning. We zijn hier met meerdere jonge renners, maar we werken wel ontzettend goed samen.”

Dubbelslag 
Sivakov mag ook als leider aan de derde etappe beginnen naar Baselga di Pinè. Zijn voorsprong op Hirt bedraagt acht seconden. “Vandaag keken de grote favorieten naar Tao, waardoor ik kon profiteren. Ik moet hem dan ook echt bedanken”, aldus de 21-jarige Rus.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.