Sky bevestigt Giro-deelname Bernal, Thomas en Froome naar Tour
foto: Cor Vos
dinsdag 1 januari 2019 om 11:15

Sky bevestigt Giro-deelname Bernal, Thomas en Froome naar Tour

Egan Bernal zal Team Sky aanvoeren tijdens de Giro d’Italia. Dat bevestigt de Britse formatie op zijn website. Chris Froome richt zich samen met titelverdediger Geraint Thomas op de Tour de France.

Bernal kopman in La Corsa Rosa
“De Giro is een wedstrijd waar ik echt enorm van hou”, aldus Bernal. “Ik heb drie jaar in Italië gewoond. Ik heb daar veel vrienden en ik hou van de Italiaanse fans. Ik ken de wegen en wil daar een goede wedstrijd rijden.”

Bernal begint zijn seizoen in eigen land op 12 februari tijdens de Ronde van Colombia. “Ik kijk ernaar uit om deze wedstrijd te rijden. Ik wil daar goed rijden voor mijn fans, mijn familie en voor Colombia. Het is ongelooflijke hoe de fans ons daar aanmoedigen.”

Froome op jacht naar nummer vijf
Chris Froome zal zijn titel in de Giro d’Italia niet verdedigen en gaat op jacht naar een vijfde Tourzege. “Het was een lastige beslissing om niet terug te keren naar de Giro,” stelt Froome. “Ik heb er geweldige herinneringen aan overgehouden, maar met de Tour als mijn hoofddoel is het waarschijnlijk beter dat ik de Giro oversla”, klinkt het.

“Ik ben op een punt in mijn carrière gekomen waarop ik nadenk over wat ik de sport nalaat. Wanneer ik de Tour voor een vijfde keer kan winnen, kom ik terecht in een select elitegroepje. Slechts vier renners hebben dat ooit gepresteerd. Het zou geweldig zijn.”

Thomas richt zich op Tour en WK Tijdrijden
Thomas richt zich in 2019 opnieuw op de Tour. “Mijn hoofddoel wordt om in de Tour een zo goed mogelijk resultaat te rijden. Wanneer ik daar niet had gewonnen, dan had ik wellicht overwogen om naar de Giro en de Vuelta te gaan. Maar nu ik gewonnen heb en het rugnummer 1 krijg, zou het zonde zijn om niet terug te keren in de best mogelijke vorm,” geeft hij aan. “Ik zal mijn jaar daar rond bouwen, al zal mijn programma een beetje aangepast worden.”

Daarnaast is ook het WK Tijdrijden in het Britse Yorkshire een belangrijk doel voor de Welshman. “Ik denk dat de tijdrit de beste mogelijkheid is om daar een resultaat te halen. Dat wordt een mooi doel voor het najaar. Ik denk dat het een fantastisch WK gaat worden en het lijkt mij geweldig om daar deel van uit te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.