Sky bindt jongste Henao tot eind 2017

Sky bindt jongste Henao tot eind 2017

foto: Sirotti

zaterdag 2 januari 2016 om 15:05

Sebastián Henao heeft zijn contract bij Sky tot en met 2017 verlengd. Dat heeft de Colombiaan verteld aan Ciclismo Internacional. In 2014 maakte hij zijn debuut bij de Britse formatie, waar ook zijn neef Sergio rijdt.

De 22-jarige klimmer is louter positief over zijn werkgever. “Het is allemaal perfect. Je hebt je trainer en de mogelijkheid om veel te praten, te leren en te delen met hem. Zelfs als ik thuis ben, vertelt hij me ​​hoe ik kan profiteren van de hoogte”, zegt Henao, die ook komend jaar zich veelvuldig in zal moeten zetten als knecht. “Als ik kopman kan zijn in een race, dan moet ik er staan en het beste geven.”

Komend jaar laat Henao, die de laatste twee seizoenen de Giro d’Italia reed, de Italiaanse grote ronde schieten. Hij hoopt de Vuelta a España te gaan rijden. “2016 wordt een jaar van groei”, aldus de Zuid-Amerikaan, die nog wacht op zijn eerste profzege. “Ik wil naar een hoger niveau. Ik weet dat ik in staat ben een proces te volgen en ondertussen de kopmannen kan helpen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Coldeportes 3 januari 2016 om 09:16

Daar mag hij blij mee zijn

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair