Sky en AG2R La Mondiale bakkeleien over situatie na lekke band Thomas
foto: Sirotti
maandag 11 juni 2018 om 15:50

Sky en AG2R La Mondiale bakkeleien over situatie na lekke band Thomas

De actie van AG2R La Mondiale na de tweede lekke band van Dauphiné-leider Geraint Thomas kan nog wel eens een staartje krijgen. De Britse kopman van Sky is ontstemd dat na zijn pechmoment de Franse ploeg van Romain Bardet vol gas doorreed in de favorietengroep. “Ik zal dit zeker niet vergeten”, zei hij op de persconferentie na afloop volgens Cyclingnews.

“Toen we eindelijk terug waren na die achtervolging, zeiden een paar jongens allemaal hetzelfde”, doelt Thomas op Adam Yates, Daniel Martin en Bob Jungels. “Zij hebben gezien dat iemand de radio pakte en dat zij toen begonnen te sprinten. Toen ik terug was, ben ik naar voren gereden en heb ze daarvoor bedankt.”

Het deerde Thomas uiteindelijk niet. Hij keerde ruim voor de slotklim terug in de favorietengroep en sleepte de eindzege binnen. Toch heeft hij nog een mededeling voor AG2R La Mondiale. “Ik ben niet iemand die snel wrok koestert, maar ik zal dit zeker niet vergeten”, aldus de Welshman.

AG2R La Mondiale: “Wij waren al aan het rijden”
Vanuit het Franse kamp werd verontwaardigd gereageerd. “Wij zaten al in het proces van rijden en we gingen niet stoppen bij zijn eerste lekke band”, geeft Romain Bardet, de uiteindelijke nummer drie van de Dauphiné, aan. “Dat is koersen. We versnelden niet, we hielden hetzelfde tempo vast. Ik heb dat ook uitgelegd aan Geraint. We reden zo hard om de etappe te winnen.”

Ook ploegmanager Vincent Lavenu kan zich niet vinden in het verhaal van Thomas en Sky. “We reden al tien kilometer lang. We gingen niet stoppen en wachten, dat is logisch”, aldus Lavenu. Belgisch kampioen Oliver Naesen ontkent ook te hebben versneld. “De eerste keer hebben we gewacht, de tweede keer niet meer. We hadden de achtervolging op de vluchters al ingezet. We moeten onze tactiek niet aanpassen aan de tegenslag van een ander. Dat is iets anders dan beginnen te rijden nadat iemand lek heeft gereden.”

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2018 15:56
Heel simpel is deze kwestie: AG2R was al aan het rijden dus hebben die ALLE recht gehad om door te rijden.

Zou dit niet zo zijn, dan nog zou ik het verdedigbaar vinden om te gaan rijden. Mocht Thomas gevallen zijn, dan zou het not done zijn van AG2R om te rijden (als ze nog niet aan het rijden zouden zijn).

Thomas moet niet zo piepen en heel erg dankbaar zijn dat hij de beste wielerploeg van de wereld heeft.
11 juni 2018 15:57
Moet je maar niet over steentjes rijden.
11 juni 2018 15:57
Ergerde me hier al dood aan tijdens de wedstrijd. AG2R reed al stevig door, had bedrijgingen vooraan zitten en achter was o.a. Soler gelost. Niet meer dan logisch dat ze gewoon door reden.
11 juni 2018 15:59
Groot verschil tussen al aan het rijden zijn en beginnen te rijden/flink te versnellen na het euvel.

Heb zelf de beelden niet gezien, maar in situatie 1 moet hij gewoon zijn mond houden. In situatie 2 heeft hij een punt, maar gaat het om sportiviteit.
Volgens mij is hier geen vermelding van in de reglementen, maar dat weet SKY als de beste wat er wel en vooral ook niet in staat
11 juni 2018 16:00
Sky wacht zelf inderdaad ook altijd na een val of lekke band van een tegenstander... uhuh... zucht
11 juni 2018 16:03
Sky moet sowieso niet al te hoog van de toren blazen als het op fair play aan komt. En in deze kwestie is het helemaal bizar, want de situatie die AG2R schetst klopt.
11 juni 2018 16:04
Zelfs als de leider van de ronde moet schijten in de berm wordt er niet gewacht, dus waarom is dit zo'n verrassing voor Thomas.
11 juni 2018 16:04
Een lekke band is geen pech. Van je fiets gereden worden door een tegenstander, dat kan nog wel stopwaardige pech zijn.
11 juni 2018 16:07
Drie renners van andere teams zeggen hetzelfde als Thomas, dan moet er toch wel iets van kloppen.
Thomas heeft het enkel van horen zeggen en zijn reactie daarop is vrij logisch.
11 juni 2018 16:07
Hou toch alsjeblieft eens op met dat stoppen na een lekke band of valpartij. Dat hoort bij wielrennen. Rijden aub, dat maakt de koers er een stuk leuker op. Als iemand bij hordenlopen struikelt over een horde, stopt de rest ook niet. Hoppa, gaskraan open.
11 juni 2018 16:11
“Ik ben niet iemand die snel wrok koestert, maar ik zal dit zeker niet vergeten”,
11 juni 2018 16:12
Quote:
“Ik ben niet iemand die snel wrok koestert, maar ik zal dit zeker niet vergeten”, aldus de Welshman.


Ook wel weer een typerende achterbakse Sky-uitspraak. Je koestert dus wel wrok.
11 juni 2018 16:12
@ SolitaryS

Lekke band is toch gewoon pech? Van mij hoeven ze ook niet te wachten hoor.

Ben dat wachten zat! Thomas had verdorie een dikke minuut voor ... Je wilt winnen toch? Ben fier op de renner Thomas, maar kom OP! Gas geven graag!
11 juni 2018 16:13
Jongens toch, we hoeven in het wielrennen elkaar toch geen mietjes te noemen? Gewoon koersen, dat 'wachten op de leider' onzin gedoe moet zosnel weer uit het wielrennen weg. Hulde aan bv Aru, geef niks en verwacht ook niks van Concurrerende ploegen.
11 juni 2018 16:14
AG2R was even vergeten dat Sky heilig is, foutje kan gebeuren.
11 juni 2018 16:16
Had niet het idee dat Ag2R vol reed. Daarvoor kwam Sky te makkelijk terug met Thomas.
11 juni 2018 16:20
Al dat wachten als iemand lek rijd. Helaas hoort ook bij de sport. Wachten hoort er niet bij. Gas geven en vriendjes zijn hoort niet in topsport.
Toen dumoulin zat te schijten veegde ook niemand zn kont af.
Gewoon doorgaan!
11 juni 2018 16:23
Bij een lekke band van een tourclub op zondagmorgen wacht je op iemand die lek heeft gereden. Toch niet in deze koers ?
Wanneer je niet lek wilt rijden kan Sky massieve rubberen banden leggen, of net als Froome (op de Mont Ventoux) in de TdF gewoon je fiets laten staan en dan gaan lopen.
11 juni 2018 16:26
Sky rijdt lek, dan moet uiteraard het gehele peloton wachten. ;)
11 juni 2018 16:30
Lekker Jungels! Zei jouw teammanager dit voorjaar niet dat een koers van start tot finish is, ofwel niet wachten op pechgevallen?
11 juni 2018 16:31
@vanspringel. Dat lopen van Froome zonder fiets is nog wel bijzonder. Staat volgens mij vrij duidelijk in de regels dat je de volledige route met fiets dient af te leggen. Dat heeft hij die etappe duidelijk niet gedaan en had met deze basisregel voor wielrennen wat mij betreft uit koers genomen mogen worden
11 juni 2018 16:32
Ik hoop dat dit een teken is dat de ploegen niet meer bang zijn voor Sky en ze tijdens de tour ook gewoon doorrijden. Die uitzonderingspositie heeft al te lang geduurd. Prima ontwikkelingen dit.
11 juni 2018 16:34
Het verschil met de kopgroep liep tijdens die lekke band van Thomas toch amper terug? Volgens mij bleven ook dezelfde renners als op de klim hun kopwerk doen. Weinig om je druk over te maken.
11 juni 2018 16:36
Die zogenaamde sportieve onzin moet maar eens afgelopen zijn. Geen idee wanneer dat er ingeslopen is (Armstrong tijd?). Vroeger was het geen issue.

Straks gaan we bij Parijs roubaix ook nog wachten op mensen met een lekke band, koekoek!
11 juni 2018 16:40
@aardappeljager
Daarom haal ik dat voorbeeld ook aan. Mooi ander voorbeeld is de Paralympische wielerwedstrijd waarin de Nederlandse Eritreer Abraham Gebru (hij heeft een onvolledig volgroeid linkerbeen en mocht daarom met de Paralympics meedoen). Gebru lag in derde positie tijdens de finale van de wedstrijd. De 2 koplopers daarin vielen tijdens de sprint om de eerste plaats, en 1 van die 2 stond snel op en liep zonder zijn fiets over den streep. Echter zonder fiets. Daarachter kwam 'onze' Abraham Gebru als derde in de wedstrijd, toen als 1ste over de finishlijn. Abraham won goud omdat ie MET fiets over de streep kwam en won zijn gouden plak.
Zie Youtubefilmpje : https://www.youtube.com/watch?v=JyBeNhE1Tek
Prachtig !
(Gebru reed gisteren ook enige tijd in de kopgroep tijdens de Midden Brabant Omloopklassieker in Gilze).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.