Sky en AG2R La Mondiale bakkeleien over situatie na lekke band Thomas
foto: Sirotti
maandag 11 juni 2018 om 15:50

Sky en AG2R La Mondiale bakkeleien over situatie na lekke band Thomas

De actie van AG2R La Mondiale na de tweede lekke band van Dauphiné-leider Geraint Thomas kan nog wel eens een staartje krijgen. De Britse kopman van Sky is ontstemd dat na zijn pechmoment de Franse ploeg van Romain Bardet vol gas doorreed in de favorietengroep. “Ik zal dit zeker niet vergeten”, zei hij op de persconferentie na afloop volgens Cyclingnews.

“Toen we eindelijk terug waren na die achtervolging, zeiden een paar jongens allemaal hetzelfde”, doelt Thomas op Adam Yates, Daniel Martin en Bob Jungels. “Zij hebben gezien dat iemand de radio pakte en dat zij toen begonnen te sprinten. Toen ik terug was, ben ik naar voren gereden en heb ze daarvoor bedankt.”

Het deerde Thomas uiteindelijk niet. Hij keerde ruim voor de slotklim terug in de favorietengroep en sleepte de eindzege binnen. Toch heeft hij nog een mededeling voor AG2R La Mondiale. “Ik ben niet iemand die snel wrok koestert, maar ik zal dit zeker niet vergeten”, aldus de Welshman.

AG2R La Mondiale: “Wij waren al aan het rijden”
Vanuit het Franse kamp werd verontwaardigd gereageerd. “Wij zaten al in het proces van rijden en we gingen niet stoppen bij zijn eerste lekke band”, geeft Romain Bardet, de uiteindelijke nummer drie van de Dauphiné, aan. “Dat is koersen. We versnelden niet, we hielden hetzelfde tempo vast. Ik heb dat ook uitgelegd aan Geraint. We reden zo hard om de etappe te winnen.”

Ook ploegmanager Vincent Lavenu kan zich niet vinden in het verhaal van Thomas en Sky. “We reden al tien kilometer lang. We gingen niet stoppen en wachten, dat is logisch”, aldus Lavenu. Belgisch kampioen Oliver Naesen ontkent ook te hebben versneld. “De eerste keer hebben we gewacht, de tweede keer niet meer. We hadden de achtervolging op de vluchters al ingezet. We moeten onze tactiek niet aanpassen aan de tegenslag van een ander. Dat is iets anders dan beginnen te rijden nadat iemand lek heeft gereden.”

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2018 19:35
Jammer dat iedereen het gelijk heel Sky aanrekent. Ik denk dat Thomas dit gewoon op eigen titel heeft gezegd en wielerzuur er weer lekker gebruik van maakt om stemmingmakerij te creëren.
11 juni 2018 19:38
Quote:

Baukema Tomoulin - 11 juni 2018 om 16:52

Bij mijn weten is dat wachten begonnen met Cancellara in de gele trui die vond dat het hele peloton moest wachten na een massale valpartij (volgens mij vooral omdat ploeggenoot en kopman Frank Schleck er ook bij lag). Dit moet ergens de tour van 2008 oid geweest zijn. Daarna is het wacht fenomeen compleet uit de hand geëscaleerd.


Ja om de volgende dag de complete concurrentie aan gort te rijden na een valpartij van diezelfde Fränk Schleck in dienst van broertje Andy.
11 juni 2018 19:39
@Covadonga
Moscon was anders ook vrij duidelijk richting Bardet. Die waren boos, duidelijk te zien in de race.
11 juni 2018 19:44
Dan zou ik er juist een schepje bij doen. Moscon moet zijn grote bek houden. Die verdient eigenlijk niet eens op een fiets te zitten.
11 juni 2018 19:52
Lekrijden het hoort er gewoon bij,dus niet zeuren!!
11 juni 2018 20:20
Heerlijk hoe de hemelse frustratie er hier een zeldzaam vertoonde gelijkstemmigheid uitperst. Zal ook wel geen Sky radio zijn die werd gebruikt om de boodschap door te geven.
Verder ook wel eens prettig dit soort van gezamenlijkheid alhier. Parijs is dit jaar nog heel ver.
11 juni 2018 20:32
Kan dat Sky niet een keer worden opgeheven?
11 juni 2018 20:54
Als Froome het wat moeilijk heeft zal Sky gewoon een lekke band simuleren en san moeten ze wachten. Die ploeg zal werkelijk alles aangrijpen om te winnen.
11 juni 2018 21:22
Is er ooit al eens eerder een nieuwsbericht geweest hier waarin iedereen het zo unaniem met elkaar eens is als hier?
11 juni 2018 22:24
Dan het Kruiswijk de giro gewonnen als er werd gewacht. Vallen lekrijden het hoort er toch gewoon bij. Wat een gezeur weer
11 juni 2018 22:24
@kosmonaut

Vervang de ploegnamen en rennersnamen en je krijgt weer een heel ander soort reacties.
Had sky doorgetrokken bij een lekke band dan waren het een stel onsportievelingen geweest.

Ik heb het idee dat sky een beetje vogelvrij is hier, alles wat ze doen is fout.
11 juni 2018 23:36
@Handige Harry,
Je zegt het zelf al: "Had sky doorgetrokken"
Maar ag2r verhoogde het tempo niet, ze bleven gewoon tempo rijden. En lijkt me nogal logisch dat ze via de radio doorgeven dat Thomas weg is, toch belangrijke informatie.
Daaloma Tolhoek was in die afdaling trouwens 10s uitgelopen op de groep Naesen.
11 juni 2018 23:43
Ha ha, de populariteit van Sky heeft hier ongekende hoogten bereikt. Hoe zouden we het vinden als Sky zou verdwijnen uit het circuit?
12 juni 2018 10:15
@leegloper

Waarom zeggen dan renners van andere teams dat ag2r doortrok?
Die rijden in die groep dus die weten dat toch beter dan degene die naar de tv kijken?

Punt blijft dat als het omgekeerd was dat de reacties heel anders waren.
12 juni 2018 11:17
@Handige Harry: Niet perse. Iedereen moet ten alle tijden gebruik kunnen maken van pech of zwakte van een ander of ander team, dat is nou eenmaal topsport. In het judo wacht de tegenstander na een struikelpartij ook niet tot je weer opstaat, in het tennis krijgen de jongens met terugkerende enkelblessure ook alleen maar dropshots en andere loopballen te verwerken. Niet profiteren van een ander met pech is juist onprofessioneel in mijn optiek. Het feit dat dit door Thomas ook nog eens persoonlijk gemaakt wordt is al helemaal erg, professioneel en privé moeten gescheiden worden gehouden. Daarom hou ik ook juist zo van de Italiaanse instelling van bv Nibali en Aru. In de wedstrijd zijn ze meedogenloos bij pech van een ander, daarbuiten zijn ze nette jongens die alle afspraken met koersdirecteuren, fans, ploegleiders en sponsors nakomen.
12 juni 2018 11:28
Baukema Tomoulin - 12 juni 2018 om 11:17
In de zuidelijke landen zeuren ze daar nooit over, het gezeik is begonnen met die hypocriete Cancellara..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.