Sky met sterke selecties in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico
dinsdag 3 maart 2015 om 14:04

Sky met sterke selecties in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico

Sky heeft de wedstrijdselecties voor de komende twee weken bekend gemaakt. De Britse formatie zal in zowel Parijs-Nice als Tirreno-Adriatico met een sterke ploeg voor de dag komen. In Frankrijk staan Richie Porte en Bradley Wiggins aan het vertrek, in Italië heeft kopman Chris Froome de ondersteuning van onder meer Wout Poels.

De eerste wedstrijd waar het team van manager David Brailsford aan de start staat is de Strade Bianche komende zaterdag. Daar worden Ian Stannard en Elia Viviani naar voor geschoven als de beschermde renners.

Een deel van de ploeg is aan de andere kant van de wereld om zondag te beginnen aan de Tour de Langkawi. Sebastian Henao is in Maleisië de kopman.

Zondag begint ook Parijs-Nice. Twee jaar geleden won Porte het eindklassement. Hij krijgt de ondersteuning van onder meer Wiggins, die in 2012 eindwinnaar was in de Rit naar de Zon. Ook Nicolas Roche en Geraint Thomas moeten in Frankrijk hun mannetje kunnen staan.

Volgende week dinsdag staat dan ook nog Tirreno-Adriatico op het programma. Froome is kopman en krijgt in de lastige etappes de hulp van onder meer Poels, Peter Kennaugh, Leopold König en Mikel Nieve. Ook Omloop Het Nieuwsblad-winnaar Ian Stannard staat op de deelnemerslijst.

Selectie Sky voor Strade Bianche 2015 (7 maart)
flag-gb Ian Stannard
flag-it Elia Viviani
flag-gb Andrew Fenn
flag-gb Peter Kennaugh
flag-de Christian Knees
flag-it Salvatore Puccio
flag-es Xabier Zandio

Selectie Sky voor Tour de Langkawi 2015 (8-15 maart)
flag-co Sebastian Henao
flag-us Ian Boswell
flag-ie Philip Deignan
flag-au Nathan Earle
flag-us Danny Pate
flag-au Chris Sutton

Selectie Sky voor Parijs-Nice 2015 (8-15 maart)
flag-au Richie Porte
flag-gb Bradley Wiggins
flag-at Bernhard Eisel
flag-no Lars-Petter Nordhaug
flag-ie Nicolas Roche
flag-gb Luke Rowe
flag-gb Ben Swift
flag-gb Geraint Thomas

Selectie Sky voor Tirreno-Adriatico 2015 (11-17 maart)
flag-gb Chris Froome
flag-gb Peter Kennaugh
flag-cz Leopold König
flag-es Mikel Nieve
flag-nl Wout Poels
flag-it Salvatore Puccio
flag-gb Ian Stannard
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2015 14:05
Wat een team is dit toch! Parijs-Nice en de Tirreno absolute topfavorieten in huis. In de Strade Bianche verwacht ik zeker wat van Kennaugh, Stannard en Puccio.
3 maart 2015 14:09
Dat is nogal een treintje voor Froome voor die ene aankomst bergop. Voor de ploegentijdrit had ik misschien nog een voorjaarsman erbij verwacht in plaats van een van de klimmers.
3 maart 2015 14:14
@lyndalid,

dat mag ook wat kosten dan ;)

Ik ben het overigens niet met je eens dat ze in Nice ook de absolute topfavoriet in huis hebben. Porte zou best mee gaan kunnen doen om de winst, maar een zekerheidje zou ik dat niet noemen. Heeft vorig jaar toch gewoon gefaald als kopman?
3 maart 2015 14:14
Het team in Parijs-Nice zou inderdaad een betere ploegentijdrit rijden.. Toch opvallend, hij is niet heel kort ofzo.

@ Hiddenz

Ja, Porte staat voor mij op hetzelfde treedje als Van Garderen. Maar wel voor de rest, en hij heeft Parijs-Nice bovendien al eens gewonnen. Met twee tijdritten als scherprechters geef ik hem toch het meeste kans.
3 maart 2015 14:15
Toch jammer dat Poels geen Strade Bianche rijdt, vorig jaar was ie daar best goed.
3 maart 2015 14:18
Ik ben benieuwd wie de rol van superknecht gaat vervullen, Konig of Poels...
3 maart 2015 14:19
@LL

Wie zie je als absolute topfavoriet voor Parijs - Nice? Geraint Thomas of Richie Porte? Overigens denk ik dat mannen als Van Garderen, Talansky, Kwiatkowski en Rui Costa net zo veel favoriet zijn.
3 maart 2015 14:21
Ik ken de selectie van Saxo niet voor Tireno, maar ik denk dat Froome toch wel een probleempje heeft voor de ploegentijdrit. Verder bizar sterk team.

Edit: en eens met LL, Porte heeft al eens P-N gewonnen, is dit seizoen bijzonder sterk begonnen. Hij lijkt me samen met TJvG de topfavoriet.
3 maart 2015 14:22
Ze hebben met Poels in ieder geval wel iemand die vorig jaar de ploegentijdrit heeft gewonnen. Ik voorspel dat ze er dit jaar een betere TTT door gaan rijden. ;)
3 maart 2015 14:24
@ Noud

Waarom zijn die meer favoriet dan Porte? Porte rijdt vast de beste tijdritten (geen zekerheid, ok) en heeft hem al eens gewonnen. Thomas als luitenant kan zeker geen kwaad natuurlijk. Maar mannen als Majka, Bardet zijn wat mij betreft kansloos. Kwiatkowski en Van Garderen de grootste concurrenten, dan Costa en dan pas Talansky. Zou zelfs Tony Martin niet afschrijven, maar toch is Porte wat mij betreft de favoriet.
3 maart 2015 14:26
Leuk! Kan niet wachten :)
Grappige kop: 'Sterkste selecties' is nogal arbitrair ;)
3 maart 2015 14:27
@LL

Ik zeg niet dat ze meer favoriet zijn, maar ik denk wel net zo veel als Porte. Overigens geloof ik niet dat Thomas van plan is om als lieutenant van Porte te gaan starten in P-N, die gaat gewoon zo goed mogelijk proberen zelf te rijden, net als wat er in de Algarve gebeurd is.
3 maart 2015 14:31
@ Noud

Quote:
There are going to be quite a few decent guys and going into the race I’ll be the back up and Richie will be the leader again. We’ve such a strong team perhaps I might be in the mix and then on the TT I might be able to get a little result myself but you never really know how things are going to pan out until you’re at the race and you’ve got a couple of stages under your belt
Aldus Geraint Thomas, Porte is weldegelijk de kopman. Dat wil niet zeggen dat Thomas geen resultaat kan rijden natuurlijk!
3 maart 2015 14:40
@LyndaLid

Inderdaad, maar the back up betekent in mijn ogen niet dat je de lieutenant ben van... Dan is meer zoals de verdeling Mollema en ten Dam in de Tour 2 jaar geleden. In mijn ogen lijkt het er dus op dat Porte kopman gaat zijn, maar dat Thomas wel degelijk in een vrije rol zal gaan starten.

Ben benieuwd of hij heel veel minder gaat zijn dan Porte, in de Algarve zaten ze toch allebei wel op een heel goed niveau.
3 maart 2015 14:43
Weet iemand hoe het met Sergio Henao gaat
3 maart 2015 14:48
@Bassi
Ik las laatst ergens dat hij misschien in april of mei weer terug kan keren in competitie.
3 maart 2015 14:48
Wat raar dat niemand Kelderman noemt, ik zie hem meespelen voor winst. Hij kan goed tijdrijden, en in de RdS was hij een van de betere klimmers. Daarnaast denk ik even terug aan Parijs - Nice vorig jaar, waar hij (samen met Tom-Jelte) door wat ongeluk op 5 km van de finish een zekere top 10 mis liep. En in de Dauphine van vorig jaar was hij de enige die lange tijd bij Froome en Contador in het wiel kon blijven. Als Kelderman echt een grote kan worden, dan zal het met een wedstrijd als deze moeten beginnen, en waarom niet dit jaar?
3 maart 2015 14:50
Helemaal gelijk Arry, maar Porte en Van Garderen hebben toch ook al wel bewezen dit jaar erg goed te zijn. En dan schat ik die voorlopig nog nét ietsje beter in, Kelderman kan inderdaad wel in het rijtje met Costa en Talansky komen.
3 maart 2015 15:06
Is die eerste tijdrit in PN eigenlijk een lange? Want een klimtijdrit gaat toch vooral om snel een berg op te kunnen rijden en minder om echt tijdrijder te zijn? Tevens hoop ik dat mijn persoonlijke favoriet kwiatkowski meedingt voor de overwinning, denk ook dat hij in staat is. Samen met Costa en Porte :)
3 maart 2015 15:26
Porte is voor mij wel de topfavoriet. Dat parcours is op zijn lijf geschreven. Bergop schat ik hem nog net iets hoger in dan Van Garderen. In rittenkoersen van een week hoort Porte altijd bij de besten.
3 maart 2015 15:33
Van Garderen wint dit met afstand, bergop momenteel het sterkst en tt wint hij!
3 maart 2015 15:37
Porte ook wel in goeie vorm, zie tour down under
3 maart 2015 15:52
Met o.a. Rui Costa, Porte, Kelderman, Talansky, Kwiatowski, Van Garderen, Majka, Bardet, Geraint Thomas, Wiggins, Aru en Rohan Dennis is het toch een prachtig deelnemersveld in P-N
3 maart 2015 16:00
Het mooie daaraan vind ik dat als je dat als deelnemersveld van een grote ronde zou neerzetten het eigenlijk wel meevalt. Maar voor een ronde van een week zijn deze mannen allemaal geschikt (behalve Aru wellicht), en dat maakt het dan tóch een indrukwekkend deelnemersveld! Je kan er bovendien nog mannen als Tony Martin, Peraud, Luis Leon Sanchez, Spilak, Wellens, Chavanel, Frank, Barguil en Sepulveda aan toevoegen en je hebt een hele hoop goede korte ronde renners bij elkaar. Wat te denken van Rafael Valls trouwens..? Gaan we die weer vooraan zien?
3 maart 2015 16:06
Overigens niet een heel spectaculair parcours in P-N, maar wel altijd kans op waaiers. 4 sprint-etappes, een TT, een klim-TT en een finish bergop! Alert rijden is belangrijk, want één keer de bus missen en je hele klassement is naar de vaantjes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.