Sky mikt in de Giro nu op ritzeges en witte trui

Sky mikt in de Giro nu op ritzeges en witte trui

foto: Sirotti

woensdag 18 mei 2016 om 13:45

In korte tijd werd de gehele Giro d’Italia van Sky om zeep geholpen. Zaterdag kwam sprinter Elia Viviani buiten de tijdslimiet binnen, terwijl kopman Mikel Landa dinsdag ziek moest opgeven. “We gaan nu voor etappezeges en proberen Sebastián Henao aan het wit te helpen”, stelt Dario Cioni.

Sterke renners
Cioni is de ploegleider van dienst bij de Britse ploeg in Italië. “Het mag duidelijk zijn dat het ons doel was om het eindklassement te winnen met Mikel”, stelt de Italiaan in een persbericht. “Nu hij is weggevallen, moeten we onze tactiek aanpassen en op zoek gaan naar nieuwe doelen. We gaan nu vol voor ritzeges. We hebben een aantal goede klimmers hier, dus proberen we mee te springen in ontsnappingen en zien we wel wat er gebeurt. We hebben een goede selectie bijeen om dat te doen, want er zijn hier ook een paar jongens die sterk zijn in de vlakke etappes. Er is nog genoeg om voor te koersen.”

Maglia Bianca
Een van die zaken is de witte trui, waar de 22-jarige Sebastián Henao (foto) nog voor in aanmerking komt en zichzelf op plek vier terugvindt. De Colombiaan staat echter wel voor de lastige taak om zijn achterstand van elf minuten en 57 seconden goed te maken op Bob Jungels. “We doen wat we kunnen voor Sebastián en proberen hem zo hoog mogelijk in de stand om het jongerenklassement te brengen”, vertelt Cioni. “Het is op dit moment niet een ideaal scenario, met bijna twaalf minuten achterstand op Jungels, maar hij liet dinsdag zien dat hij over goede benen beschikt (Henao werd negentiende, in het zog van de groep met favorieten, red.). Het is zeker een doel om voor te rijden. In het hooggebergte is Sebastián namelijk op zijn best. Als hij het voor elkaar krijgt om in een vlucht mee te glippen die de ruimte krijgt, dan kan dat zaken in het klassement zo maar omdraaien.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

BlancoProCycling 18 mei 2016 om 13:55

Jungels gaat hij niet zomaar meer inhalen…

LyndaLid 18 mei 2016 om 14:01

Geen schijn van kans? Dat zou ik niet willen zeggen, zeker niet als je terug denkt aan de Giro die Quintana won. Toen was ie echt piepjong en bij de besten in de slotweek.

Jungels moet het in het hooggebergte nog allemaal laten zien, en Formolo… Die rijdt ten eerste voor Uran en heeft ook nog nooit het herstelvermogen van Henao laten zien.

edit: nu is de reactie van rahimns opeens weg?

Hakkie2 18 mei 2016 om 14:01

Ik weet niet in hoeverre het waar is, maar Jungels heeft aangegeven dat hij een klassement buiten de top 3 niet interessant zou vinden. Als dat zo is, heb je ook kans dat hij het volledig laat lopen als hij uit de top weg valt.

De gaten naar Formolo en Verona zijn ook groot, maar niet onoverkomelijk in een laatste week tussen een stel jongeren.

ddb 18 mei 2016 om 14:07

Daar geloof ik niets van, Hakkie. Als Jungels het laatste weekend 8e staat gaat ie die plek echt wel verdedigen lijkt me.

Mark 18 mei 2016 om 14:15

Ook al zou Jungels niet meer op het podium staan, ik vermoed dan toch dat hij blijft rijden voor top 5 of top 10. Staat toch een mooi geldbedrag tegenover. En mogelijk kansen voor nog een keer als kopman starten. En een witte trui laat je toch ook niet lopen. Henao gaat een aardig klassement rijden en het is heel leerzaam voor zo’n jonge gast om als kopman rond te rijden, wie weet kan hij in een vlucht wat minuten terugpakken en in de buurt van Jungels komen.
Valverde, Amador, Nibali, Majka en Kruijswijk gaan het lastig krijgen om Jungels eraf te rijden, vermoed ik. Amador zie ik trouwens ook kans maken op Giro-winst was vorig jaar 4de, dat wordt je niet zo maar.

ivo001 18 mei 2016 om 19:39

Mikel (Nieve) kan nog steeds de Giro winnen, maar het gaat erg lastig worden.

Frits des Jeux 18 mei 2016 om 23:26

De Colombianen, op Chaves na, vallen gewoon tegen deze Giro. Van Uran ben ik totaal niet onder de indruk. Reed een heel matige tijdrit, ook al voor dje val. Henao, die ik sowieso een behoorlijk mindere versie vindt dan neefje Sergio maakt geen goede indruk tot nu toe. Alleen Chaves zie ik meedoen voor top 5. Jungels werd in de Tour niet minder naar het einde toe, dus die zie ik het wit vrij eenvoudig naar Turijn brengen. Voor het podium gok ik op het kwartet Nibali, Valverde, Kruijswijk en Majka. Met het gegeven dat Valverde vaak wel ergens een slechte dag heeft zet ik in op Nibali als eindwinnaar. Majka pakt plaats twee en Kruijswijk pakt de derde stek.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair