Poels op de Portet, Cyril Gautier, NK wielrennen, Rode Duivels

Poels op de Portet, Cyril Gautier, NK wielrennen, Rode Duivels

foto: Marcel Koch (archief)

maandag 18 juni 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Sky-renners op de Col de Portet, Cyril Gautier, het NK wielrennen en een uitstapje naar het WK voetbal.

Sky-renners te voet op Col de Portet

Wout Poels, Michal Kwiatkowski en Geraint Thomas hadden de nodige moeite gedaan om de Col de Portet te verkennen. Het trio van Sky werd echter gehinderd op hun weg. Er waren namelijk wegwerkzaamheden aan de gang op het onverharde gedeelte van de klim waarop de finish ligt van de korte zeventiende etappe. Ondanks de nodige armbewegingen van Kwiat mochten de Sky-renners niet over de weg. Te voet vervolgden ze hun weg door de graskant.


Cyril Gautier niet in de Tour de France

Een tegenvaller voor Cyril Gautier. De Fransman is door AG2R La Mondiale niet geselecteerd voor de Tour de France, en dat is voor Gautier voor het eerst sinds 2010 dat hij de Tour mist. Dat heeft hij laten weten aan Ouest France. “Mijn team heeft strategische keuzes gemaakt en die moeten gerespecteerd worden”, vertelt de 30-jarige coureur. De selectie rondom kopman Romain Bardet wordt naar verwachting dinsdag bekendgemaakt.


Roompot-Nederlandse Loterij verkent NK

Roompot-Nederlandse Loterij zal een van de ploegen zijn die met een groot overtal zal beginnen aan het NK wielrennen. Reden genoeg voor ploegleiders Erik Breukink en Michael Boogerd om het parcours rondom Hoogerheide te gaan verkennen. Sjoerd van Ginneken en Elmar Reinders gingen mee met de tocht over de Brabantse Wal. Of het profijt zal hebben, weten we op zondag 1 juli.


De Rode Duivels leven ook in het peloton

Vanwege het WK voetbal finisht het NK wielrennen extra vroeg en begint de Tour de France een week later. We kunnen er bijna niet omheen, en vandaag speelde België de eerste wedstrijd. De Rode Duivels wonnen met 3-0 van Panama. Daar wisten diverse mensen uit de wielrennerij wel op in te spelen. Thijs Zonneveld legt de link tussen het WK en wielercommentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer. Hagens Berman Axeon-manager Axel Merckx en Sunweb-ploegleider Aike Visbeek juichten voor de Belgische goals.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Jotto-Lumbo 18 juni 2018 om 20:06

Hoe gaat het parcours van het NK er dit jaar uitzien? En wie zijn de grote kanshebbers?

Vorig bleek het parcours zwaarder dan gedacht en won Sinkeldam de sprint van Groenewegen en Wippert.

0
KennyKlimmen 18 juni 2018 om 23:58

Je kunt een piep klein beetje klimmen en met fantasie een kasseistrookje bedenken daar…. een calimero ronde van vlaanderen zeg maar…

0
Dick H. 19 juni 2018 om 00:06

En dan klust Wout Poels ook nog wat bij als keeper van de Rode Duivels.

0
r_nijman 19 juni 2018 om 08:29

Thomas, Kwiatkowski en Poels samen op pad? Waar was Froome in dit verhaal? Zouden ze bij Ski te horen gekregen hebben dat CF een persona non grata is deze TdF? Of is dit een gevalletje de wens is de vader van de gedachte….

0
Jean Dumas 19 juni 2018 om 14:03

Je maakt wat mee, als profrenner op verkenning.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone